Så kom Oskar in på sitt drömprogram

Publicerat: 2018-23-2

Att hjälpa sitt barn med läxläsningen är lättare sagt än gjort. Dels kanske man inte minns allt man själv lärde sig i skolan och dels för att det faktiskt är ganska svårt att lära ut på ett pedagogiskt sätt. Svaret är inte att plugga ännu mer utan att hitta rätt studieteknik – vilket man får hjälp med hos My Academy.

Höj betygen och nå längre – klicka här för att bli kontaktad inom 24 timmar.

En av många elever som fått hjälp via My Academy är Oskar. Han har lättare dyslexi och inför årskurs nio ville han höja betygen för att kunna komma in på det gymnasieprogram han ville.
– Det har varit en utmaning för Oskar att hålla fokus när han ska läsa sina läxor. Det har gått i små stunder, men han håller inte koncentrationen hela vägen, säger mamma Carina.

Familjen kontaktade My Academy för att Oskar skulle få läxhjälp och höja betygen under sista året i grundskolan. Oskar parades ihop med studiecoachen Matilda som läser ekonomi på universitetsnivå.

Oskar bor hos sina båda föräldrar varannan vecka så när de sökte läxhjälp var det väldigt viktigt att läxhjälpen var flexibel.

– Vi ville ha en studiecoach som synkade med honom och som Oskar själv ville plugga tillsammans med för att öka motivationen. Han klickade verkligen med Matilda, säger Carina.

Resultaten lät inte vänta på sig. Genom att sitta tillsammans en gång i veckan lyckades Matilda och Oskar hitta ett sätt att plugga som gjorde allt mer begripligt.
– Oskar har hittat ett nytt sätt att plugga på med sin studiecoach. Han har blivit mer effektiv och tycker att allt har blivit lättare, säger Carina och fortsätter.

– Det är häftigt att se hur någon kan utvecklas så mycket. Oskar är mer motiverad och han har höjt sina betyg med 35 meritpoäng, vilket jag tycker är jättebra. Han kommer in på det program han vill läsa på gymnasiet nu, säger Carina.

Höj betygen och nå längre – klicka här för att bli kontaktad inom 24 timmar.

Nästa artikel