Knepet som höjer betygen för nio av tio elever

Publicerat: 2018-21-3

Betygen är ofta avgörande när det gäller att komma in på den utbildning man drömt om. Men med stora klasser och stressade lärare hinner tyvärr inte alla elever få den hjälp de behöver. Med en studiecoach från My Academy lyckas nio av tio elever höja sina betyg.

Se till att toppa betygen i vår – klicka här för att bli kontaktad av My Academy inom 24 timmar.

En av många elever som fått hjälp via My Academy är Oskar. Han har lättare dyslexi och inför årskurs nio ville han höja betygen för att kunna komma in på det gymnasieprogram han ville.
– Det har varit en utmaning för Oskar att hålla fokus när han ska läsa sina läxor. Det har gått i små stunder, men han håller inte koncentrationen hela vägen, säger mamma Carina.

Oskar parades ihop med studiecoachen Matilda från My Academy, hon läser just nu ekonomi på universitetsnivå. Då Oskars föräldrar bor isär var det väldigt viktigt att läxhjälpen var flexibel.

– Vi ville ha en studiecoach som synkade med honom och som Oskar själv ville plugga tillsammans med för att öka motivationen. Han klickade verkligen med Matilda, säger Carina.

Resultaten lät inte vänta på sig. Genom att sitta tillsammans en gång i veckan lyckades Matilda och Oskar hitta ett sätt att plugga som gjorde allt mer begripligt.
– Oskar har hittat ett nytt sätt att plugga på med sin studiecoach. Han har blivit mer effektiv och tycker att allt har blivit lättare, säger Carina och fortsätter.

– Det är häftigt att se hur någon kan utvecklas så mycket. Oskar är mer motiverad och han har höjt sina betyg med 35 meritpoäng, vilket jag tycker är jättebra. Han kommer in på det program han vill läsa på gymnasiet nu, säger Carina.

9 av 10 elever har höjt sina betyg – nu kan du också få hjälp, redan idag.

Nästa artikel