Experten: Så ökar man ungdomars studiemotivation

Publicerat: 2018-6-2

Att öka en skolungdoms studiemotivation handlar mycket om att få eleven att lära sig metoder för att lösa olika problem men också om att hitta en studieteknik som fungerar för just den individen. Det kan vara svåra nötter att knäcka men en studiecoach från My Academy kan lösa båda delar.

Se varför nio av tio elever höjt sina betyg – bli kontaktad inom 24 timmar här.

My Academy erbjuder läxhjälp till skolelever som behöver hjälp i skolan – det kan röra sig om allt från att höja sina betyg i ett visst ämne till att hitta den där studiemotivationen som är så viktig för att skolan ska kännas värdefull och rolig. Studiecoacherna från  My Academy är utbildade i att öka elevens motivation samtidigt som de har gedigen egen erfarenhet från den akademiska världen – de studerar nämligen själva vid några av landets bästa universitet.

– När vi rekryterar våra studiecoacher är vi väldigt noggranna med att hitta de bästa inom sitt område. Därför kommer de flesta av våra studiecoacher från exempelvis KTH eller Chalmers, säger Sofia Granbom, marknadschef på My Academy.

Efter att en studiecoach antagits får de göra ett logiktest för att säkerställa att de kan undervisa sina elever på rätt nivå. Efter det görs två intervjuer och går man vidare från dem blir man utbildad i My Academys eget system där de lär sig ledarskap, kommunikation och pedagogik.

Eleven passas noggrant ihop med en studiecoach som passar just deras behov, allt för att eleven ska nå ett så bra resultat som möjligt. Studiecoachen lär på ett pedagogiskt vis ut hur man kan ta sig an olika uppgifter, oavsett om det rör sig om fysik eller ett visst språk. Tillsammans hittar de också en studieteknik som passar just den elevens behov, något som i det långa loppet leder till högre betyg och en höjd studiemotivation.

– Vi följer alltid upp elevens utveckling. Efter varje lektion så utvärderar studiecoachen och eleven läxläsningstillfället tillsammans, vad gick bra och vad gick dåligt? säger Sofia Granbom.

Den här tekniken har visat sig framgångsrik, hela nio av tio elever lyckas höja sina betyg och med det själva motivationen att plugga, skolan blir helt enkelt lite roligare. Ofta blir studiecoachen mer än bara en läxhjälp utan mer som ett bollplank och mentor åt eleven.
– Vi har väldigt många återkommande elever och jättemånga fina kommentarer om hur motivationen höjts, det är jättekul, säger Sofia Granbom.

Så har nio av tio elever höjt sina betyg – bli kontaktad redan inom 24 timmar här.

Nästa artikel