Enkla knepet för att höja betygen

Publicerat: 2018-31-1

Att komma igång med plugget och höja sina betyg är lättare sagt än gjort. För att lyckas med det behöver man som elev dels hitta en studieteknik som fungerar, ett pedagogiskt sätt att ta till sig information och dessutom finna motivation till att plugga. Men det finns ett knep för att hitta alla tre – att ta läxhjälp av My Academy.

Höj betygen med My Academy – här skickar man in ansökan och blir kontaktad inom 24 timmar!

Att hitta sitt eget sätt att plugga så att man verkligen lär sig är inget man gör i en handvändning, det kräver både tid och envishet. Som skolelev har man idag hög press på sig, både på det akademiska planet men också på det sociala. Hittar man inte sin studieteknik kan det vara svårt att hänga med i skolan och motivationen kan bli lidande.

Får man däremot hjälp och stöd med att pedagogiskt jobba fram en studieteknik som fungerar så höjs både betyg och motivation. Ett sätt att få personligt stöd är att träffa en studiecoach från My Academy. Hur går det då till?

Efter att ha ansökt om läxhjälp hos My Academy paras man ihop med en studiecoach som passar eleven, både personligt och akademiskt. Studiecoachen är ofta en universitetsstudent med hög akademisk kunskap. Coachen utbildas internt hos My Academy och har således även de pedagogiska kunskaper som krävs för att lära ut.

Tillsammans jobbar eleven och studiecoachen några gånger i veckan med läxläsningen, det kan vara allt från att plugga inför ett speciellt prov eller bara med att hitta själva motivationen till att plugga. Arbetet sker långsiktigt, ofta har en elev samma studiecoach under lång tid.

Studiecoachen hjälper eleven att hitta en studieteknik som fungerar och lär på ett pedagogiskt sätt ut hur man som elev kan ta sig an olika uppgifter, det kan vara allt från ett visst räknesätt till att hitta en bra struktur för hur man skriver uppsatser. Många gånger blir studiecoachen mer än bara en läxhjälp utan mer som en mentor och förebild för eleven.

Höj betygen med My Academy – här skickar man in ansökan och blir kontaktad inom 24 timmar!

Nästa artikel