Därför är det avgörande med bra betyg direkt – många elever kommer aldrig ikapp

Publicerat: 2018-6-8

Nu drar höstterminen igång och det gäller att hänga med i studietakten direkt. Med hårdare betygskrav och högt tempo är det nämligen lätt att halka efter, och aldrig komma ikapp. Men allt fler har upptäckt fördelarna med att ta hjälp i god tid. 


Maxa resultaten direkt vid skolstart: My Academy hjälper elever att bredda sin kunskap och nå sina mål.

När skolstarten drar igång är det viktigt att hänga med i undervisningen direkt – annars finns det risk att man aldrig hinner ikapp. Med högre tempo, större klasser och krångliga betygssystem är det många elever som får det kämpigt. Men det finns hjälp att få, innan det gått för långt.

Ett alternativ som blivit allt mer populärt är att använda sig av en läxhjälpstjänst. Som förälder kan det vara svårt att ha kunskap nog att hjälpa sitt barn på egen hand, då kan det vara bra att istället vända sig till en professionell studiecoach.

Men många gör misstaget att vänta för länge innan de tar hjälp. Och då kan det vara svårt för eleven att hinna höja betygen igen.

– Varje dag hör vi om elever som halkat efter i matten och de kommer sällan ikapp på egen hand, säger Max Henrikson från My Academy.

Genom att vända sig till My Academy kan man undvika dåliga resultat och få professionell och individuellt anpassad hjälp – redan från skolstart.

Se till att toppa betygen i höst – kontakta My Academy’s studiecoacher redan i dag. 

Som Sveriges största läxhjälpstjänst har man ett brett utbud av studiecoacher som alla har universitetsutbildning. Alla coacher har fått träning i pedagogiskt lärande, vilket innebär att man vara trygg med att de har rätt verktyg för att hjälpa eleven hitta motivationen igen. Något som kan vara helt avgörande.

Enligt studiecoachen Matilda kan alla elever lyckas bra i skolan – med rätt stöttning.

Att anpassa studiestödet efter varje enskild elev är något man lägger särskild vikt vid hos My Academy. Utöver ämneskunskaper är det också viktigt att studiecoachen och eleven hittar varann på ett socialt plan.
– Det är väldigt viktigt, då blir plötsligt inte läxläsningen inte ett måste utan kan faktiskt vara något roligt, menar studiecoachen Matilda.

Klicka på länken nedan och fyll enkelt i dina kontaktuppgifter – och bli kontaktad av My Academy inom ett dygn.

My Academy erbjuder läxhjälp för alla åldrar och ämnen.  Här kan du läsa mer och ta hjälp av toppstudenter!

Nästa artikel