”Lättdrucket och gott från Down Under”

Publicerat: 2022-6-10

Ett fylligt rödvin som kostar under hundralappen. Här är Hope Shiraz Reserve – som nu lovordas av vinrecensenterna. ”Lättdrucket och gott Shiraz-vin från Down Under”, lyder ett av omdömena. Här hittar du vinet på ditt närmaste Systembolag.

Klicka här för att hitta din närmaste butik som har Hope Shiraz – eller gör en beställning dit du vill hämta vinet.

Hope Shiraz Reserve består, som namnet antyder, mestadels av Shirazdruvan men innehåller också 8 procent Petit Verdot och en liten del Viognier.

Druvblandningen ger en blåröd färg där dofter av framför allt mörka bär och toner av lakrits dominerar intrycken. Smakmässigt väntar en mjuk och len upplevelse men också en välbalanserad syra och toner av plommon och lakrits. Det hela gör Hope Shiraz till ett vin som både passar utmärkt att bara njuta som det är och tillsammans med framför allt kötträtter. En flaska av Hope Shiraz-vinet kan passa särskilt bra nu när höstrusket kryper sig på och många gärna väljer en välsmakande köttbit vid middagsbordet.

Att Hope Shiraz är ett vin som tilltalar många finns ett kvitto på i de fina recensionerna och omdömena drycken har fått.

”Enkelt och tilltalande, välgjort och gott”, löd recensionen i LT från mitten av sommaren 2022.

Proffsupplagan av Dina Viner fyllde på:

”Ett djupt, rikt och fylligt vin”, skrev sajten.

Klicka här för att läsa mer om Hope Shiraz Reserve.

Hope Shiraz Reserve är producerat av Iconic Wines, som verkat sedan 2015 och tar fram viner med lokala producenter världen över. Shiraz Reserve ingår i Hope-serien som är ett samarbete mellan Iconic Wines och några få utvalda vingårdar i bland annat Australien och Sydafrika. I paletten finns ett antal olika viner med olika smakprofiler och druvor.

Just Shiraz-druvan kommer ursprungligen från Frankrike och är vanlig i klassiska vinregioner som exempelvis Rhone, även om den ofta går under namnet syrah i Europa. Men druvsorten är densamma trots att den odlas under namnet shiraz i Australien. Druvan blev känd i ”The land down under” 1800-talet och har genom århundradena hittat sin egen stil och karaktär i den australiensiska värmen och klimatet. Hantverket och miljön ger australiensiska shiraz-viner som oftast mycket väl kan matcha sina druvkollegor från det betydligt mer välkända vinlandet Frankrike. Hope Shiraz Reserve finns på hyllan i de flesta av Systembolagets butiker.

Klicka här för att hitta din närmaste butik som har vinet inne – eller gör en beställning dit du vill hämta vinet.


Hope Shiraz Reserve:
Druvsorter: 90% shiraz, 2% viognier, 8% petit verdot.
Årgång: 2021.
Alkoholhalt: 14,5%.
Storlek: 750 ml.
Förpackning: Lättare glasflaska.
Pris: 95 kr.

Nästa artikel