5 saker du kanske inte visste om Hope-serien

Publicerat: 2022-16-11

Hope-serien är fylld med vinfynd – noga utvalda tillsammans med ett fåtal vingårdar runt om i världen. Men hur matchar man det bäst med mat? Och vilka viner i serien är veganvänliga? Här är fem saker du kanske inte visste om Hope från Iconic Wines.

Här är Hope Grand Reserve från Iconic Wines. Rödvin på box för 239 kronor.

Några få utvalda vingårdar
Hope-seriens viner är framtagna av Iconic Wines i samarbete med några få utvalda vingårdar i Australien och Sydafrika. Det som kännetecknar vingårdarna, utöver ett noggrant hantverk som ger mycket vin för pengarna, är miljötänket i hela kedjan från druva till dess att vinerna finns att handla på Systembolaget. Med andra ord viner som går att servera med gott samvete. Samtliga viner i serien är dessutom veganvänliga.

Fairtrade
En av producenterna bakom Hope-serien är det sydafrikanska vinhuset Du Toitskloof som huserar ungefär en timme utanför Kapstaden. Därifrån kommer bland annat Hope Chenin Blanc och populära boxen Hope Grand Reserve, två utmärkta exempel på viner som är framtagna med fairtrademärkning. Det innebär bland annat att vinerna är producerade under bra arbetsförhållanden. Grand Reserve levereras därtill på box, något som leder till lägre klimatavtryck.

Hope Grand Reserve.

Viner för alla smaker och stilar
I Hope-serien återfinns en mängd olika viner skapade av olika druvblandningar. Där hittar vi alltifrån det australiensiska rödvinet Hope Shiraz som förstås bär sitt namn efter den huvudsakliga druvan i vinet, till det sydafrikanska vita vinet Hope Chenin Blanc. Men den gemensamma nämnaren för samtliga viner är att producenterna och gårdarna i samarbetet är noga utvalda, allt för att passa såväl klimatprofil som smak och upplevelse i glaset. Spana in länken här för samtliga viner i Hope-serien!

Här är Hope Grand Reserve från Iconic Wines. Rödvin på box för 239 kronor.

Fina recensioner
Vad tycker vinskribenterna då? Jo, vinerna får idel goda omdömen och betyg. Boxtoppen levererade exempelvis följande kommentar om rödvinet Hope Grand Reserve: ”En fin och ren bärighet med yppig frukt, visst smakdjup och sötmarondör. Cabernet framträder tydlig med sina svarta vinbär och ceder. Ett ”hoppfullt” vin från Sydafrika således”.

Det passar att äta till
Hur man ska kombinera sin helgmiddag hemma till ett glas ur Hope-seriens viner beror förstås mycket på om man väljer ett vitt eller rött vin. Men när hösten kryper sig på rekommenderas traditionellt röda viner, som Hope Grand Reserve, och då kan det passa med en välsmakande köttbit eller bara att njuta av vinet som det är. Oavsett smakkombination kan man, med den klimatanpassade boxen och fairtrademärkningen, känna sig trygg i att man gör ett hoppfullt val.

Nyfiken på att läsa mer om Hope-serien? Här är alla viner.

Här är Hope Grand Reserve från Iconic Wines. Rödvin på box för 239 kronor.

Nästa artikel