Boxfavorit med gott samvete – så kan man hitta det på hyllan

Publicerat: 2022-6-10

Hope Grand Reserve är en boxfavorit som kan avnjutas med gott samvete. Vinet är rättvisemärkt, framtaget under bra arbetsförhållanden och levereras i en miljövänligare box i stället för på flaska. Kombinera gärna det fruktiga vinet till en väldoftande, vegetarisk pasta.

Rättvisemärkt boxvin för 239 kronor. Klicka här för att hitta närmaste butik med Hope Grande Reserve i sortimentet.

Att göra miljövänligare val blir allt viktigare för de flesta människor. Det gäller även när man ska slå sig ned framför en sprakande öppen spis med ett glas rött efter en lång arbetsvecka. Och om man vill välja sitt vin med miljö och rättvisa i åtanke är det en bra idé att vända sig mot sektionen med boxviner. Där finner man Hope-seriens Grand Reserve, ett fylligt rödvin från Sydafrika, som utnämnts av Systembolagets som ett ”hållbart val.”

Det innebär bland annat att vinet har en förpackning med lägre klimatavtryck än många andra, i det här fallet att Hope Grand Reserve är ett rödvin som levereras på box i stället för flaska.

Därtill är Hope Grand Reserve fairtrade-märkt – vinet har från början till slut arbetats fram under rättvisa förhållanden.

Hope Grand Reserve är framtaget av den sydafrikanska producenten Du Toitskloof, en av världens största Fairtradeproducenter som tagit fram viner i nästan 60 år. Vingårdarna har flera gånger prisats för sina olika viner.

Hope Grand Reserve ingår i Hope-serien från Iconic Wines, och finns att hitta i alla Systembolagets butiker. En box med smak av Sydafrika kostar 239 kronor. Innehållet i den miljövänliga boxen är ett mycket fruktigt rödvin, där man hittar bland annat fatkaraktär, plommon och vanilj bland smakupplevelsen. Vinet passar att dricka som det är, men också att kombinera med olika maträtter vid midddagsbordet. Några förslag är en vegetarisk pasta eller något från grillen – som en saftig kyckling, en god marinerad fläskfilé eller varför inte grillade grönsaker.

Genom att klicka på länken nedan når du produktsidan för Hope Grand Reserve och kan se var i din närmaste butik du hittar det rättvisemärkta rödvinet. Klicka här för att läsa mer!

Rättvisemärkt boxvin för 239 kronor. Klicka här för att hitta närmaste butik med Hope Grand Reserve i sortimentet.


Hope Grand Reserve:
Druvsort:
38% cabernet sauvignon, 29% merlot, 21% shiraz, 12% pinotage.
Årgång: 2021.
Alkoholhalt: 14%.
Storlek: 3000 ml.
Förpackning: Box.
Pris: 239 kr.

Nästa artikel