Loungen – en oas för affärsresenärer

Affärsresenärer som mellanlandar på Hamad International Airport bör upptäcka loungen – för hur man än vill spendera sin tid så kan man göra det här. Det här hittar du i Qatar Airways makalösa lounge.

Flygplatsen i Doha, Qatar öppnades 2014 så allt är väldigt nytt och modernt. Qatar Airways Business Class och First Class resenärer får tillgång till loungen Al Mourjan och alla lyxiga och bekväma faciliteter som den erbjuder.

Trött? Hungrig? Rastlös? Det finns en hel del att välja mellan i den enorma loungen på 10 000 kvadratmeter.
Miljön är avslappnad och elegant inredd med bekväma designmöbler i små oaser där det är enkelt att koppla av. För den som vill arbeta finns allt från arbetsstationer med skärmar och wifi till hela konferensrum.

Loungen påminner om ett femstjärnigt hotell där naturligt ljus, vatten och natur varit tydliga inspirationskällor. Resenärer som vill passa på att vila kan hitta sitt eget lilla krypin i den tysta avdelningen eller slå sig ner i ett familjerum, inrett som ett vardagsrum med soffa och tv.

Den som reser med barn har stor nytta av lekrum, kök- och skötrum – och såklart spelrummen, som också vuxna kan roa sig i om leksuget faller på.

Al Mourjan Business Lounge har flera restaurangdelar för att passa alla preferenser vare sig man är sugen på en lättare måltid, buffé eller en riktig gourmetmåltid från à la carte menyn. Det serveras även exklusiva drycker från hela världen i baren.

Förutom att fylla på i magen, vila och arbeta så går det att fräscha upp sig i ett privat duschrum. Här finns duschkrämer, handdukar i god kvalitet och andra bekvämligheter som gör att en flygplatsvistelse, som i vanliga fall kan vara nog så utmattande, nästan blir till en avslappnad spaupplevelse.

Nästa artikel