Viktiga tips: Så fixar du gymnasiestudierna i höst

Steget från högstadiet till gymnasiet kan för många vara stort – det är en ny skola, nya klasskompisar och ofta mer krävande plugg. Då kan det vara skönt med lite tips på vägen som kan underlätta studierna. Så här ska du tänka inför gymnasiestarten i höst.

Studybuddy finns där för att hjälpa elever i alla åldrar och i alla skolämnen. Här kan du läsa mer om deras tjänster!

Gymnasiestudier kan för många innebära en stor förändring – inte minst när det kommer till antalet timmar man faktiskt behöver lägga ner på skolan. När studietakten ökar så är en bra studieteknik a och o, men det är inte alltid lätt att hitta det sätt som passar en själv bäst.

För att komma igång inför skolstarten på bästa sätt, väljer allt fler familjer att anlita professionell hjälp till sina barn. Studybuddy är ett läxhjälpsföretag som hjälper elever i alla åldrar och i alla ämnen. Att ha ett stöd när man ska plugga underlättar för många elever – då fastnar man inte vid en uppgift utan att komma vidare och dessutom får man många bra tips på hur man ska lägga upp studierna.

Många pluggar bättre med lite hjälp vid sin sida. Här är några smarta tips att börja med för att kickstarta studierna på gymnasiet.

1. Börja i tid så att du hinner ge plugget tid.
Det är lätt hänt att man skjuter upp saker till nästa dag, men gör dig själv en tjänst och ta tag i uppgifterna genast då du får dem. Att jobba under tidspress kan lätt göra dig stressad och om du gör saker i all hast kommer det du lär dig inte att fastna lika bra.

I längden lönar det sig att lära sig saker på djupet, för stor del av din kunskap kommer du få användning av vid ett senare tillfälle. Ge plugget tid och se till att belöna dig själv med pauser – ingen hjärna kan hållas koncentrerad flera timmar i sträck.

2. Planera.
När det kommer till att få struktur på studierna är det viktigt att se till sina egna behov. Lägg upp en plan som passar dig: Kanske behöver du delmål att bocka av? Efter varje avklarat mål kan du belöna dig med något, till exempel ett avsnitt av favoritserien eller ett samtal till en vän.

Tänk också på i vilken miljö du pluggar bäst. Hemma vid matbordet, på bibblan eller med en vän? Planera in pluggstunder!

Genom att ha hjälp av en studybuddy inbokad varje vecka vet man att man kommer få läxorna gjorda. Det är ett bra sätt att hålla sig till deadlines och på så sätt undvika att bli efter i studierna.

3. Anteckna.
Vi har alla olika sätt att lära oss på, men de allra flesta har faktiskt stor hjälp av att ta anteckningar på det man går igenom under lektionerna. Det är mycket information på kort tid, därför är det bra att skriva upp viktiga saker för att repetera efteråt. Gör dina anteckningar i ett block, på datorn eller spela in en ljudfil. Sammanställ gärna anteckningarna så fort som möjligt efter lektionen för att ha allting färskt i minnet.

4. Håll motivationen uppe och tro på dig själv.
Se positivt på studierna och tänk på allt vad de ger dig. Tänk på framtiden och vilken nytta du då kommer ha av allt du lär dig, då känns det roligare att lära sig ny information. För att hållas motiverad är det också viktigt att du tror på dig själv – du kan oftast mycket mer än du tror! Våga tro på dig själv och var nöjd med allt du åstadkommer.

Studybuddy har pedagogiken och kompetensen: Ta hjälp av erfarna studybuddies och du kommer garanterat se resultat i barnets skolarbete.

Källa: gymnasium.se

Nästa artikel