Studybuddyn Markus: ”Elever vågar fråga om saker de inte har förstått i skolan”

I stora skolklasser kan det vara svårt för en elev att bli sedd och hörd.
Att få någon timme i veckan ensam med någon kan därmed hjälpa till mycket mer än man tror.
– När man är på tu man hand i två timmar kan man lägga mycket mer resurser på att tackla problemet, säger studybuddyn Markus Tollet.

Fixa betygen på bästa sätt – anlita kunniga studybuddies redan i dag.
Här kan du läs mer och anmäla ditt intresse – utan att binda dig till något!

När livet blir allt mer inriktat på att man ska prestera kan det bli tungt för unga att hänga med. Man ska hinna med fritidsintressen, vänner och skola – då blir ofta något lidande. Om varken tiden eller energin finns till att hitta en bra studieteknik eller bli bättre i ett visst ämne är det svårt. Åtminstone om man ska lyckas på egen hand.

Det är det här tomrummet som Studybuddy fyller: De erbjuder läxhjälp till barn och unga i alla åldrar. Elever kan få hjälp i ett specifikt ämne eller bara få ett stöd i studierna. Många gånger handlar det om att bygga upp en bra studieteknik och strategi.

Markus Tollet jobbar som studybuddy några dagar i veckan. Han har hjälpt många elever med matte och fysik, men till stor del handlar det om att finnas till som ett stöd. Det finns stor variation i vilken nivå eleverna har legat på.

– Jag har dels haft elever som är väldigt duktiga och som behöver hitta den sista pusselbiten, men jag har också haft elever som behöver hjälp i ett ämne de blivit underkända i, säger Markus Tollet.

Tillsammans med tre andra studybuddies hjälpte Markus Tollet en klass i gymnasiet som hade blivit underkända på matteprovet. Resultatet efter stödundervisningen från Studybuddy var minst sagt positivt.

– 95 procent av eleverna klarade provet efter att vi hade hjälpt dem. Det var skönt att se och framförallt jätteroligt! berättar Markus Tollet.

Behöver du hjälp med att nå målen eller få toppbetyg? Kontakta Studybuddy redan idag!

Vad tror du att de största fördelarna med att ha en studybuddy är?

– Att eleverna vågar säga till oss att de inte har förstått det som lärts ut i skolan. Alla missar något ibland, men så länge man är i en klass vågar man kanske inte säga högt att man inte har förstått.

Markus Tollet fortsätter.

– Dessutom har vi möjlighet att lägga mycket mer resurser under de timmar vi ses. Vissa behöver den här tiden där man kan fokusera mer på problemet.

När Markus Tollet får frågan om han ser framsteg i eleverna tvekar han inte med svaret.

– Absolut! Jag ser framsteg i varenda elev och oftast väldigt snabbt. Många gånger saknas något sedan tidigare, vilket leder till ett dåligt självförtroende. När man väl hittar problemet går det väldigt fort att åtgärda det, säger Markus Tollet.

Klara av terminen på bästa sätt – anlita kunniga studybuddies redan i dag.
Här kan du läs mer och anmäla ditt intresse – utan att binda dig till något!

Nästa artikel