Studybuddyn: ”Kan vara skillnaden mellan drömlinjen och att inte komma in”

Höstterminen är över, vårterminen står för dörren – och för många elever runt om i landet börjar det riktiga allvaret i skolan. Viktiga prov och uppsatser är att vänta, och inte är det väl därför särskilt konstigt att många unga också känner sig pressade av situationen. Men hos läxhjälpstjänsten Studybuddy kan eleverna alltid få det stöd som behövs för att klara målen.

Oroa dig inte: Studybuddy hjälper till att klara vårterminens mål. Tjänsten erbjuder upplägg för elever i alla åldrar och för alla olika behov.

Principen är enkel. Om lektionstiden inte räcker till för att eleven ska få den hjälp som behövs, som det så ofta kan bli i stora skolklasser, så finns Studybuddy alltid nära till hands. Den populära tjänsten erbjuder läxhjälp till barn och unga i alla åldrar – antingen inom ett specifikt ämne, eller som stöd i studierna och för att hitta en fungerande studieteknik.

Med hjälp av toppstudenter från universitet, som finns där och visar vägen när man kört fast, får eleverna sedan en skräddarsydd läxhjälp utifrån sina behov. Studybuddyn Cecilia Kraft, som till vardags läser på KTH men hjälper till inom matte och NO, förklarar hur en dag kan se ut.
– Vi börjar alltid varje tillfälle med att kolla av läget. Sedan är vi bekväma när jag hjälper henne med mattetal. I slutet av tillfället checkar vi av hur veckan ser ut. Kort och gott en trevlig relation, säger hon.

Ja, just den starka relationen mellan studybuddy och elev är något som många lyfter fram. Eleverna vågar ofta fråga om saker som de kanske inte har förstått i skolan – och möjligheten att få sitta på tu man hand med sin egen studybuddy någon timme i veckan, den är guld värd.
– Att hjälpa en gymnasielev med att nå ett högre betyg kan betyda skillnaden mellan drömlinjen på universitetet och att inte komma in alls, säger studybuddyn Valeriy Ivinskiy.

Precis som Cecilia varvar Valeriy studier på KTH med att stödja andra elever i plugget. Lite som lärare, men framförallt som en hjälpsam vän. Han menar också att framstegen brukar visa sig snabbt hos eleverna.
– Det var ett uppdrag jag tog där eleven låg på F-nivå. Jag hade eleven i ett halvår ungefär, och så fick eleven ett C i slutbetyg, minns Valeriy.

Kickstarta vårterminen på bästa sätt – anlita kunniga studybuddies redan i dag.
Här kan du läs mer och anmäla ditt intresse – utan att binda dig till något!

Nästa artikel