Studybuddyn Cecilia: ”Det är det perfekta jobbet”

Hon läser på universitetet, tränar, spelar gitarr – och har världens bästa extrajobb. Cecilia Kraft, som varvar studierna på KTH med att hjälpa andra elever i skolan, ångrar inte en sekund att hon sökte sig till Studybuddy.
– Det är det perfekta jobbet vid sidan av studierna, säger Cecilia Kraft.

Vill du tjäna en extra slant? Sök det perfekta extrajobbet hos Studybuddy – läs mer här!

Det var under våren 2015 som Cecilia Kraft började extraknäcka på Studybuddy vid sidan av universitetsstudierna. Där fungerar hon som ett stöd när elever ska plugga hemma – och delar med sig av tips och erfarenheter kring allt från läxor till studieteknik och strategi.
– Det är kul och utvecklande att hjälpa andra och samtidigt är det ett bra extrajobb på sidan av universitetsstudierna, säger Cecilia.

Extrajobbet har också fått Cecilia att utvecklas själv. Inte minst pedagogiskt, där hon som studybuddy ofta får testa flera olika metoder för att nå fram till eleven.
– Jag har förbättrat min förmåga att förklara modeller och problem, samt utvecklat min egna problemlösning och huvudräkning, säger hon.

Men lika kul är det naturligtvis också när eleverna själva gör framsteg. Det kan exempelvis vara att eleven klarar av att lösa samma sorts uppgifter som Cecilia från början gick igenom steg för steg.
– Varje gång de kommer på lösningen på ett problem själva blir man stolt och glad, säger Cecilia.

Studybuddys idé grundar sig i att studenter med toppbetyg kliver in för att hjälpa andra elever. De ska så klart ha kunskapen som krävs för att kunna ge rätt stöd – men lika viktigt är det att skapa en närhet mellan studybuddy och elev. Något som brukar komma automatiskt genom unga personer som själva är mitt i sina studier.
– Det är det perfekta jobbet vid sidan av studierna. Det är inte så tidskrävande, men det är utmanande och kul, säger Cecilia.

Vill du tjäna en extra slant? Sök det perfekta extrajobbet hos Studybuddy – läs mer här!

Nästa artikel