Studybuddy – stöd och struktur i vardagen

Ibland kan det vara svårt att få struktur i vardagen och ofta saknar unga ett stöd när det kommer till studierna. Det är här Studybuddy uppfyller en viktig funktion där man erbjuder en studiekompis som kan hjälpa och stödja i läxläsningen.

Studybuddy har läxhjälp för alla behov. Här kan du läsa mer och anmäla ditt intresse!

En idé som föddes hos några KTH-studenter är idag en läxhjälpsverksamhet som har hjälpt över 8 000 elever i Sverige och Storbritannien.

– Vi har hjälpt kunder med allt från matte till gitarrlektioner, säger Jonas Larsson, VD på Studybuddy.

Men det handlar inte alltid om att hjälpa elever i specifika ämnen, ofta vill man ha hjälp med att helt enkelt göra läxorna eller förbättra sin studieteknik. Det finns ingen åldersbegränsning för att ta del av Studybuddys tjänster, men de vanligaste kunderna är högstadie- och gymnasieelever. Upplägget kan se olika ut beroende på kundens behov.

– Vi vill kunna erbjuda alternativ som passar alla. Man kan få hjälp några timmar då och då eller så kan man ha ett löpande abonnemang där man ses en eller två gånger i veckan under en period, förklarar Jonas Larsson.

De som jobbar som Studybuddies är uteslutande studenter själva. Tanken är att eleverna ska känna en närhet till sin studybuddy och kunna se personen som en studieförebild. Bakom matchningen av studybuddy med elev ligger ett gediget arbete.

– Vi har ett väldigt engagerat team av kundrådgivare och rekryterare som dagligen ser till att göra bra matchningar till varje familj. Det är en av våra styrkor: Vi lägger stor vikt i att hitta rätt personlighet och rätt kompetens till varje familj, säger Jonas Larsson, VD på Studybuddy.

Se till att få en bra start på skolåret: Ta hjälp av en studybuddy!

Nästa artikel