Studenten extraknäcker – som lärare: ”Väldigt utvecklande”

Det finns många vägar att gå för att dryga ut studentkassan och kunna lyxa till det lite extra i vardagen. KTH-studenten Valeriy Ivinskiy till exempel, han gör det genom att hjälpa gymnasieelever med studierna.
– Det är väldigt kul då man får se en elevs utveckling under tiden man jobbar med dem, säger Valeriy Ivinskiy.

Vill du tjäna en extra slant? Sök det perfekta extrajobbet hos Studybuddy – läs mer här!

Valeriy Ivinskiy är studenten som tog gymansieexamen från teknikprogrammet och sökte sig vidare till industriell ekonomi på KTH i Stockholm. Han insåg också snart att studentlivet inte nödvändigtvis behövde betyda nudlar, fryspizza och en skral kassa – utan att man faktiskt kunde göra något meningsfullt och samtidigt tjäna lite pengar. Så Valeriy tog kontakt med Studybuddy, den populära läxhjälpstjänsten där studenter med toppbetyg ger värdefullt stöd i plugget till gymnasieelever.
– Det är ett jättebra extraknäck som inte tar så mycket tid från dina studier, samtidigt som du hjälper en annan människa att lyckas, säger Valeriy.

Nu har det gått två år sedan Valeriy, vid sidan av universitetsstudierna, inledde sin karriär som studybuddy. Han beskriver extraknäcket som flexibelt, lärorikt – och en chans att såväl hjälpa en elev som att utvecklas själv.
– Det är väldigt utvecklande då man får träna på sina pedagogiska färdigheter, och väldigt kul då man får se en elevs utveckling under tiden man jobbar med dem, säger Valeriy.
Han fortsätter:
– Jag har också blivit mindre blyg. I och med att man måste ringa sina elever så övar man ju på att ringa telefonsamtal till främlingar vilket är en jättebra egenskap.

Relationen till eleverna blir ofta stark. Valeriy beskriver att han, som studybuddy, är som en hjälpsam kompis snarare än en vanlig lärare. Och stödet han bidrar med, det uppskattas också enormt av eleverna. Ett särskilt minne som han inte glömmer är när en elev snabbt gjorde stora framsteg.
– Det var ett tillfälle då min elev var väldigt nojig över att det inte skulle gå så bra på ett prov, men så gick det ändå väldigt bra och eleven skrev till mig sedan att det inte kunde ha gjorts utan mig. Det kändes bra, säger Valeriy.

Vill du tjäna en extra slant? Sök det perfekta extrajobbet hos Studybuddy – läs mer här!

Nästa artikel