Så når eleverna sina mål med läxhjälpstjänsten

Det är inte alltid höga betyg som elever strävar efter, allt mer vill svenska ungdomar ha ett stöd och hitta struktur i studierna. Tyvärr är just stödet något som många unga saknar i dagens skolsverige, men tack vare Studybuddy lyckas många ändå nå sina mål.

Studybuddy har läxhjälp för allas behov. Här kan du läsa mer och ta del av deras tjänster.

Det är knappast någon som har missat alla diskussioner om den rådande situationen i svenska skolor idag. Resultaten i Pisaundersökningarna blir allt sämre och undersökningar visar på att unga saknar stöd i skolarbetet och oroar sig för framtiden.

I sådana här tider blir det allt viktigare med ett stöd utifrån. En förälder där hemma har kanske inte alltid tid eller rätt kunskap för att kunna hjälpa fullt ut – då är en studybuddy som fortfarande befinner sig i studielivet den perfekta lösningen.

– De som jobbar som studybuddies hos oss är alla själva studenter, på så sätt skapas en närhet till eleven de hjälper, säger Jonas Larsson, VD på Studybuddy.

Han menar också att intresset för läxhjälp har ökat de senaste åren.

– Jag ser en ökad efterfrågan i att man vill ha hjälp med att hitta rätt person som kan hjälpa till med studierna. Föräldrar och elever har länge velat ha någon som hjälper till med läxorna, men då kanske det har varit grannen eller ett syskon. Nu vill man i större utsträckning hitta rätt person som kan strukturera studierna och inte bara bidra med kunskap utan faktiskt möjliggöra för elever att nå sina mål långsiktigt, säger Jonas Larsson.

Det handlar alltså inte alltid om att höja betygen eller att få hjälp i ett visst ämne. Stor del av hjälpen är att bara finnas där som ett stöd. Det vet KTH-studenten Esmeralda Andersson som har jobbat som studybuddy i tre år.

– Framförallt märker jag att det är lättare för eleverna att få saker gjorda. Även om man är duktig i skolan är det lättare att ta tag i saker om det är någon som sitter bredvid en. Vissa gånger hjälper jag inte ens till med så mycket kunskap, utan det är bara det att jag finns där och kan bolla idéer och tankar, säger Esmeralda Andersson.

Under sin tid som studybuddy har Esmeralda Andersson fått se många elever nå sina mål, något som även driver och motiverar henne i arbetet.

– Det är väldigt givande att se att eleverna gör framsteg. Dels märker man att de får en större säkerhet och vågar ta för sig mer. Sen har jag också fått höra att det syns på betyget, så det är jättekul, berättar Esmeralda Andersson.

Studybuddy skapar trygghet i vardagen och är en oersättlig hjälp för unga elever.

Nästa artikel