Så nåddes målen – med läxhjälpen: ”95 procent klarade provet”

Runt om i vårt avlånga land står nya skolterminer nu för dörren.
Läxor, prov och uppsatser tar allt större plats i schemat, något som får många elever att känna en stress och press över de tilltagande kraven. Men än finns det gott om tid att få hjälp och slippa den där gnagande oron. Ett populärt alternativ för att nå målen, det är den hyllade läxhjälpstjänsten Studybuddy.

Testa hyllade tjänsten idag– från 365 kr/timme

Siffrorna talar egentligen sitt tydliga språk när vi pratar med toppstudenten Markus Tollet. Han är en av alla de studybuddys som ägnar några dagar i veckan åt att ge individanpassad hjälp till andra elever – och under samtalet berättar Markus om ett tillfälle då han ryckte in till en gymnasieklass som hade blivit underkända på det senaste matteprovet.
– 95 procent av eleverna klarade provet efter att vi hade hjälpt dem. Det var skönt att se och framförallt jätteroligt, säger Markus Tollet.

Det är så Studybuddy fungerar. Barn och unga som behöver hjälp och stöd i något ämne matchas, beroende på ämneskunskaper och personkemi, ihop med en egen studybuddy som är nära i ålder – och det brukar inte dröja länge innan resultaten visar sig. Så var fallet många gånger också under höstterminen.
– Jag ser framsteg i varenda elev och oftast väldigt snabbt. Många gånger saknas något sedan tidigare, vilket leder till ett dåligt självförtroende. När man väl hittar problemet går det väldigt fort att åtgärda det, säger Markus Tollet.

Studybuddy erbjuder upplägg för elever i alla åldrar och för alla olika behov! Från 365 kr/timme

Många gånger kan det handla om att tillsammans sätta upp en fungerande studieteknik och struktur. Julian Persson, en studybuddy som varvar civilingenjörsstudier på Kungliga Tekniska Högskolan med att hjälpa skolelever med läxorna, förklarar upplägget:
– Det är högt tempo i skolan, vilket gör att man behöver ha väldigt bra struktur. Jag hjälper dem främst med det, att strukturera och vara pedagog. Jag kan förklara saker som läraren har varit otydlig med under lektionen, det är min roll, säger Julian och får medhåll från en av sina adepter:
– Förutom att få en bättre förståelse i ämnena har det också hjälpt mig att planera och få mer struktur på allt, säger gymnasieeleven Strahinja.

Studybuddy erbjuder alltid en nöjdhetsgaranti efter första undervisningstillfället. Men allt som oftast landar metoden i något positivt – som förbättrade studieresultat. Studybuddyn Philip Larsson konstaterar kort och gott att trägen vinner.
– Elever har sms:at mig och berättat att de lyckats höja sina betyg. Även om det till en början känts jobbigt att plugga efter skolan märker man då att de ändå uppskattat hjälpen och att de är nöjda med sig själva!

Studybuddy erbjuder läxhjälp för alla åldrar och i alla ämnen! Här kan du läsa mer och ta hjälp av toppstudenter!

Nästa artikel