Så jobbar de dagligen med att matcha elever med rätt studybuddy

På läxhjälpsföretaget Studybuddy hjälper man dagligen elever med att hitta det rätta stödet i skolundervisningen. Vissa kan ha som mål att nå högre betyg i ett visst ämne, medan andra helt enkelt vill ha hjälp med hur man ska lägga upp studierna.
Så här hjälper Studybuddys Client Managers sina kunder att hitta rätt stöd i vardagen.

Studybuddy har pedagogiken och kompetensen: Ta hjälp av erfarna studybuddies och du kommer garanterat se resultat i barnets skolarbete.

Två av Studybuddys Client Managers är Felicia Cederlund och Jonas Lindqvist. Det är bland annat dem man pratar med i den första kontakten med Studybuddy.

– När en kund ringer in tar vi först reda på vad vi kan hjälpa till med. Sen kollar vi på rent praktiska saker för att få en djupare bild: Vilka ämnen behöver eleven hjälp med? På vilken nivå är eleven? Därefter börjar vi leta efter en studybuddy i vår pool som vi tycker kan passa eleven, säger Felicia Cederlund.

De lägger ner mycket tid på att få till en bra matchning mellan elev och studybuddy. Förutom ämneskunskaper kollar man även mycket på personliga egenskaper för att skapa en bra relation.

– Såklart kollar vi först på ämneskunskaperna hos våra studybuddies, men vi kollar också noga efter personliga kompetenser för att få rätt personkemi. Behöver eleven en lugn och stöttande studybuddy, eller kanske en som pushar på mer? Det här är väldigt viktigt när vi gör våra matchningar, säger Jonas Lindqvist.

Studybuddy hjälper elever i alla åldrar och i alla ämnenmen familjer vill oftast ha hjälp i matematik och naturämnen som fysik, kemi och biologi. Ibland är hjälpen däremot inte så fokuserad på ett visst ämne, utan riktas mer mot att allmänt igenom studieupplägg.

– Många behöver också hjälp med studieteknik, eleven vill helt enkelt få in det i rutinen. Det här hänger ofta ihop med dålig självkänsla och motivation, men det finns också många som har höga ambitioner och vill nå toppbetyg. Det är det som är så kul med vårt jobb, att vi kan hjälpa till med allting, säger Felicia Cederlund.

Brukar ni genast lyckas matcha rätt studybuddy med elev?

– Våra studybuddies är otroligt duktiga och vi är enormt stolta över dem, så det brukar aldrig vara något problem. För att lyckas med det här lägger vi som sagt ner mycket tid på matchningen från första början, säger Jonas Lindqvist.

På Studybuddy jobbar endast toppstudenter med läxhjälp.
Kickstarta höstterminen med proffshjälp utanför skolan – här kan du läsa mer!

Nästa artikel