Populära läxhjälpstjänsten – så fungerar det

Allt fler familjer ser ett behov av läxhjälp för sina barn i olika åldrar. Med stora skolklasser och en stressig vardag utanför skoltid blir det svårt att hitta tid för det extrastöd som kan behövas för att klara plugget. Då vänder sig många till Studybuddy – som erbjuder läxhjälp och studiestöd från toppstudenter. Så här fungerar det.

Kontakta Studybuddy för gratis rådgivning redan idag.
De har upplägg för elever i alla åldrar och för alla olika behov!

Studybuddy är läxhjälpsföretaget som hjälper elever i alla åldrar och i alla ämnen. Ibland kan stödet också innebära att ge ökad struktur i läxläsning och tentaplugg. Oberoende behovet är det alltid toppstudenter som hjälper eleverna.

– Vi vill kunna erbjuda alternativ som passar alla. Man kan få hjälp några timmar då och då eller så kan man ha ett löpande abonnemang där man ses en eller två gånger i veckan under en period, förklarar Max Henrikson, VD på Studybuddy.

Så här går det till när man tar del av Studybuddys tjänster.

1. Anmäl intresse till Studybuddy.
Första steget är att anmäla intresse, antingen genom att enkelt fylla i ett nätformulär varefter Studybuddy ringer upp dig, eller genast själv ringa till Studybuddy. Då går ni tillsammans igenom hur behovet i just din familj ser ut och kan diskutera en plan framåt. Vid det här skedet har du såklart inte bundit dig till något och rådgivningen är helt kostnadsfri.

2. Matchning och presentation
Efter den första kontakten tar Studybuddy fram ett upplägg som passar just er situation. Det här innebär att matcha elev med rätt studybuddy utifrån ämneskunskaper och personliga egenskaper. Alla som jobbar som studybuddies är toppstudenter i sitt ämne, ofta studerande från KTH i Stockholm, Chalmers i Göteborg eller Lunds Tekniska högskola.

– Såklart kollar vi först på ämneskunskaperna hos våra studybuddies, men vi kollar också noga efter personliga kompetenser för att få rätt personkemi. Behöver eleven en lugn och stöttande studybuddy, eller kanske en som pushar på mer? Det här är väldigt viktigt när vi gör våra matchningar, säger Jonas Lindqvist, Client Manager på Studybuddy.

När matchningen gjorts presenteras ni för varandra och har då möjlighet att godkänna kandidaten, eller be om en justering.

3. Läxhjälpen inleds och följs upp
Efter ert godkännande kontaktas ni direkt av den studybuddy som ska hjälpa er. Då stämmer ni av tid och plats för en första träff. För att ytterligare säkerställa att matchningen av studybuddy och elev är bra, gör Studybuddy en uppföljning efter första läxhjälpstillfället. Då tar de reda på om ni är nöjda med upplägget och med den studybuddy som matchats ihop med er.

För det mesta känns det rätt från första början. Det fick kunden Rebecca Rosenvinge erfara då de anlitade läxhjälp till sonen Vilhelm.

– Från första gången som vi tog kontakt med Studybuddy var de väldigt hjälpsamma och de tog genast fram en studybuddy som var perfekt för Vilhelm. Vi är väldigt nöjda både med kontakten med Studybuddy och så är studybuddyn fantastiskt duktig, säger Rebecca Rosenvinge.

Om ni mot förmodan inte skulle vara nöjda med det upplägg eller den studybuddy som ni blivit rekommenderade, så kan ni alltid välja att byta upplägg, byta studybuddy eller välja att avsluta tjänsten helt utan kostnad.

Du har inget att förlora.
Kontakta Studybuddy för gratis rådgivning för att se vad de kan erbjuda just dig!

Nästa artikel