Här får eleverna välja sin egen lärare: ”Uppskattas av både förälder och elev”

Det kan vara svårt att bli sedd, hörd och få den hjälp man behöver när stora skolklasser ska dela på en och samma lärare. Det blir svårt att hänga med, stressen ökar – och målen kan kännas allt mer avlägsna när stödet under lektionstid är begränsat. Här kommer Studybuddy in i bilden. Den populära tjänsten erbjuder inte bara personlig läxhjälp till ungdomarna – utan låter dem dessutom välja sin egen lärare.

Det är inte för sent att nå höstens mål. Titta här hur enkelt du kan skräddarsy en studybuddy som hjälper barnen med studierna!

Att skolan många gånger är en stressfylld miljö kan de flesta förmodligen skriva under på. För att klara sig igenom djungeln av läxor, förhör och prov är det mycket som ska stämma – men samtidigt är ingen elevs situation den andra lik. Alla ungdomar har olika personliga behov, alla ungdomar behöver olika sätt att bygga upp en bra studieteknik och strategi.

Just därför har den populära läxhjälpstjänsten Studybuddy också valt att lyssna och fokusera på elevernas egna önskemål. Nu finns nämligen möjligheten att själv vara med i urvalsprocessen och välja mellan hundratals lärare för att hitta just den studybuddy som passar elevens egna behov. En funktion som man är ensamma med i branschen.
– Vi märker att eleverna själva tycker om funktionen och det är kanske inte så konstigt, det är ju de som ska sitta ner med studybuddyn timme efter timme, säger Max Henrikson, VD på Studybuddy.

Och det är inte särskilt svårt. På Studybuddys hemsida kan elever och föräldrar titta på allt bland utbildning, intressen och personliga egenskaper för att skräddarsy sin egen studybuddy. Allt som oftast är utbytet lyckat – och studybuddyn blir såväl en mentor i studierna som en kompis.
– Vi vet av erfarenhet att studybuddyn ofta blir mer än bara en lärare. De blir en mycket viktig förebild både akademiskt, men även privat och nu kan eleverna tillsammans med föräldrarna välja vem denna förebild ska bli, säger Max Henrikson.

Studybuddy har läxhjälp för alla behov. Här kan du läsa mer om hur du ansöker om en personlig studybuddy.

En som kan skriva under på det är gymnasieleven Strahinja. Tillsammans med sin personliga studybuddy, 22-åriga Julian, läser han läxor två timmar i veckan – och förutom att resultaten snabbt har börjat märkas är Strahinja också nöjd på det personliga planet.
– Det är jättebra. Vi klickade snabbt och det är väldigt avslappnat och skön stämning när vi sitter tillsammans och diskuterar och arbetar, säger Strahinja.

Strahinjas studybuddy, Julian, framhäver också en annan viktig faktor.
– Det kanske är skönare att ha någon som inte kommer betygsätta dig. Man kan vara mer öppen och våga ställa vissa frågor som man inte skulle göra till en lärare exempelvis, säger Julian, något som även studybuddyn Markus skriver under på:
– Eleverna vågar säga till oss att de inte har förstått det som lärts ut i skolan. Alla missar något ibland, men så länge man är i en klass vågar man kanske inte säga högt att man inte har förstått, säger Markus.

Så här fungerar det:
1. Skriv in adress och ämne
2. Scrolla bland hundratals studybuddies, som alla matchar dina valda ämnen och plats
3. Ansök efter att träffa din favorit
4. Studybuddy sköter resten

Skräddarsy en personlig studybuddy. Kolla här hur snabbt och enkelt det är!

Nästa artikel