Här får elever hjälp med skolarbetet – av toppstudenter

Ett stöd i skolarbetet blir allt viktigare för svenska ungdomar. Det är fint att få hjälpen av någon som man kan känna en viss närhet till, vilket man satsar stort på hos Studybuddy. De anlitar nämligen bara personer som själva är studenter – och som dessutom ligger i topp i sina skolämnen.

Studybuddy har läxhjälp för allas behov. Här kan du läsa mer och ta del av deras tjänster.

I och med att svenska skolan visar allt sämre resultat blir även behovet av hjälp och stöd på sidan av större. Det är här Studybuddy kommer in: De erbjuder läxhjälp i alla tänkbara ämnen för alla åldrar.

En sak de lägger stort fokus på är att hitta rätt studybuddies att anlita. Man ser mycket på personlighet och pedagogik, men unikt för Studybuddy är även att alla som jobbar som läxhjälp är toppstudenter i sina ämnen. På så sätt kan de även hjälpa eleverna till bättre resultat och självkänsla.

Esmeralda Andersson är student på KTH och har jobbat som studybuddy i tre år. Hon är i topp i sina ämnen och hjälper mest till med matte. Men många gånger handlar det om att helt enkelt finnas där som ett stöd för eleven.

– Jag hjälper två av dem med matte, men till stor del hjälper jag allmänt med hur de ska lägga upp plugget. Vi går igenom planering, vilka prov som kommer och jag ger dem tips på hur de kan strukturera studierna, säger Esmeralda Andersson.

Mycket handlar alltså om att hjälpa till med struktur och planering och Esmeralda kan se framsteg på alla plan hos eleverna hon har hjälpt.

– Det är väldigt givande att se att eleverna gör framsteg. Dels märker man att de får en större säkerhet och vågar ta för sig mer. Sen har jag också fått höra att det syns på betyget, så det är jättekul, berättar Esmeralda Andersson.

Vad tror du är skillnaden på att få hjälp av dig eller av en lärare?

– Vi kan förklara saker på ett annat sätt än vad kanske läraren förklarar. Ibland kan läroboken förklara på ett invecklat och gammalmodigt sätt, då kan jag lägga fram det mer ungdomligt och förenklat, säger Esmeralda Andersson.

Studybuddy ger trygghet i vardagen och är en oersättlig hjälp för unga studenter.

Nästa artikel