Föräldern: ”Finns proffsstöd att få när de egna kunskaperna inte räcker till”

Det är åren i skolan som lägger grunden för framtiden – och för att eleverna ska lyckas är det viktigt att de får rätt stöd. Men det är inte alltid skolan kan erbjuda den hjälpen, och som förälder kan det vara frustrerande när de egna kunskaperna inte heller räcker till för att bidra. Då kan Studybuddy vara ett alternativ.

Det är inte för sent att nå läsårets mål. Studybuddy erbjuder upplägg för elever i alla åldrar och för alla olika behov.

Det kan finnas många faktorer till att det inte fungerar i skolan. Bland annat visar en granskning som Skolinspektionen gjorde år 2016 att fyra av fem skolor inte ger rätt stöd till eleverna. Och när elever som behöver stöd och uppmärksamhet inte får den hjälp de behöver, då har de inte heller någon att ställa frågor till när de inte förstår.

Just här fyller Studybuddy en välbehövlig lucka. Med toppstudenter från universitet som KTH och Chalmers ger de eleverna professionell läxhjälp för att klara studierna. Och vikten av att ha någon som finns där, hjälper till och är ett extra stöd – det ska inte underskattas.
– Det bästa med Studybuddy har varit möjligheten att få anpassad undervisning, till exempel genomgångar efter mina behov och möjligheten att få ställa frågor så fort jag inte förstår, säger gymnasieeleven Sofia Lingefelt som anlitade tjänsten för att ta igen en kurs.

Studybuddy möjliggör för extra stöd och uppmärksamhet till elever. Gör en intresseanmälan för deras tjänster i dag!

En annan faktor till att det inte fungerar kan vara att eleverna har tappat motivationen och glädjen i skolan. Precis så såg situationen ut för eleven Ida.
– Hon råkade få ”fel” lärare i skolan under en termin i gymnasiet, som raserade hennes självförtroende totalt och tog bort glädjen i matte som Ida tidigare hade känt. Därför bad vi om en Studybuddy som kunde hjälpa Ida att få tillbaka glädjen och självförtroendet, berättar föräldern Christina Nordenadler.

Redan dagen därpå sattes Christina och Ida i kontakt med studybuddyn Valeriy, som frågade om de ville boka in en provtimme. Så blev det – och snart utökades provtimmen till ytterligare träffar. Det skulle inte heller dröja innan resultaten visade sig.
– Valeriy gav henne andra perspektiv och en helt annan pedagogik än vad hennes dåvarande lärare gav, samt att han var coachande och oerhört positiv. Ida har nu nått toppen igen på matten, säger mamma Christina.

Hon menar att Studybuddy är ett utmärkt alternativ när man som förälder själv inte har möjligheten att ge eleverna den hjälp de så väl behöver.
– Det bästa med Studybuddy är att det finns proffsstöd att få när de egna kunskaperna inte räcker till, säger hon och avslutar:
– Det överträffade mina förväntningar helt.

Det är inte för sent att nå läsårets mål. Kolla hur enkelt det är att dra iväg en intresseanmälan – och få gratis rådgivning.

Nästa artikel