”Det som gör skillnad är att hitta rätt personlighet”

När det kommer till att anlita läxhjälp är det viktigt att man hittar en person som fungerar bra tillsammans med eleven. Det här är något man storsatsar på hos Studybuddy – bakom varje matchning av studybuddy med elev ligger ett gediget arbete.

Det har aldrig varit viktigare med ett stöd i skolan. Studybuddy har läxhjälp för alla åldrar och behov.

Idag kan det vara svårt för unga att få struktur i sitt skolarbete. Ny undersökning visar på att 35 procent av Sveriges ungdomar dessutom saknar ett stöd i skolan.

Det har alltså aldrig varit viktigare med hjälp på traven i en stressig skolvardag. Studybuddy erbjuder hjälp i alla tänkbara ämnen och för elever i alla åldrar. Ibland behövs hjälpen inte i ett specifikt skolämne, ofta finns studybuddyn där för att hjälpa till med studieteknik och strukturering av studierna.

För att få en närhet till eleverna som Studybuddy hjälper anlitar de uteslutande personer som själva studerar – på exempelvis universitet eller högskola. Alla blivande studybuddies får gå igenom en kompetensbaserad rekrytering samt göra pedagogiska tester. Det här görs för att dels testa vilka ämnen de behärskar och för att se om de har den pedagogiska förmåga som behövs.

– Men det allra viktigaste är att vi gör en utvärdering av deras personliga kompetenser och på så sätt får vi en personlig profil av varje studybuddy. När vi sen pratar med föräldrarna kan vi utifrån den personliga profilen göra en bedömning av vem som passar ihop med deras barn, förklarar Jonas Larsson som är VD på Studybuddy.

Just det stora arbetet med att hitta rätt person till varje elev är något som utmärker Studybuddy. Rebecca Rosenvinge kontaktade läxhjälpsföretaget när hennes son Vilhelm behövde stöd i matematik och fysik. Hon är väldigt nöjd med bemötandet.

– Vi är väldigt nöjda med matchningen. Studybuddy jobbade snabbt och seriöst och vi fick en perfekt matchning med en äldre kille. Man märker att de kommer bra överens och har det väldigt trevligt ihop, säger Rebecca Rosenvinge.

Att det ska finnas en personkemi mellan studybuddyn och eleven är väldigt viktigt menar Jonas Larsson.

– Det som gör skillnad är att hitta rätt personlighet. Vi jobbar för att eleverna ska få en inspirerande studieförebild som de kan få hjälp av, säger Jonas Larsson.

Studybuddy skapar trygghet i vardagen och är en oersättlig hjälp för unga elever.

Nästa artikel