5 anledningar till att anlita läxhjälp

Skola kan ta mycket tid och framförallt energi – men det kan vara svårt att själv styra upp hur man ska fördela tiden och strukturera studierna. Då kan Studybuddys tjänster vara en räddare i nöden, för det finns många anledningar till att anlita läxhjälp. Här är några av dem.

Studybuddy ger det stöd eleverna saknar. Kickstarta det nya året tillsammans med dem!

Man behöver inte ha svårt i skolan för att anlita läxhjälp. Även de som har lätt att ta till sig ny kunskap kan ha problem med att strukturera upp vardagen med läxläsning och allt vad det innebär. I och med den rådande situationen i svenska skolor blir allt det här ännu svårare för elever att hantera då de ofta saknar ett tillräckligt stöd i skolarbetet.

Då är ett stöd i en studybuddy guld värt. Här är 5 anledningar till att anlita läxhjälp.

1. En kompis att bolla idéer med.
Studybuddyns uppgift är inte alltid att ha en massa kunskap att komma med. Ibland finns de där som ett stöd och som en kompis att bolla tankar och idéer med.
– Även om man är duktig i skolan är det lättare att ta tag i saker om det är någon som sitter bredvid en. Vissa gånger hjälper jag inte ens till med så mycket kunskap, utan det är bara det att jag finns där och kan bolla idéer och tankar, säger Esmeralda Andersson som jobbar som studybuddy.

2. Ökar självförtroendet.
Om man inte riktigt lyckas få struktur på studierna kan det kännas hopplöst. Om resultaten i skolan i sin tur påverkas av det kan självförtroendet få sig en törn. Men med hjälp från en studybuddy kommer man snabbt på banan igen och inser att allting är hanterbart.

3. Gör plugget roligare.
I takt med att självförtroendet ökar blir det också roligare att plugga. De jobbiga skolämnena kanske inte alls känns så svåra och tråkiga längre – kanske blir de rentav nya favoritämnen. För Rebecca Rosenvinges son blev inställningen till matematik och fysik en helt annan efter att de hade anlitat en studybuddy.
– Vi ser de största framstegen i honom själv: Nu tycker han att det är roligt med de här ämnena och han har en helt annan självkänsla när det gäller fysik och matematik, säger Rebecca Rosenvinge.

4. Ger struktur.
Det är inte alltid som man behöver hjälp i ett specifikt ämne – ibland är hjälp med att strukturera studierna allt eleverna behöver. Med smarta tips och en stödjande närvaro från studybuddyn blir allt mycket enklare.

5. Ger eleven en förebild.
I och med att alla som jobbar med läxhjälp på Studybuddy själva är studenter har de alltid en närhet till eleven som de hjälper. Dessutom lägger Studybuddy mycket tid och energi på att matcha rätt elev med rätt studybuddy – allt för att kunden ska känna sig trygg och att undervisningen når önskat resultat.
– Vi jobbar alltid hårt för att hitta en inspirerande studieförebild som eleverna kan se upp till, säger Jonas Larsson, VD på Studybuddy. Det är en av våra styrkor: Vi lägger stor vikt i att hitta rätt personlighet och rätt kompetens till varje familj.

En Studybuddy ger mycket mer än bara kunskap. Här kan du läsa mer om läxhjälpstjänsterna.

Nästa artikel