Succén från Österrike – som experterna hyllar

Här är The Butcher White – den vita succén från Österrike som mottagit lovord från flera vinexperter. 

Klicka här för att hitta vinet i din närmaste butik.

Med sin mycket fruktiga och ungdomliga smak – med inslag av päron, vitpeppar, honungsmelon, krusbär, örter och citrusskal – har The Butcher White snabbt blivit en vinfavorit hos många svenskar. 

The Butcher White har även inneburit att många har fått upp ögonen för Österrike, och speciellt då vinparadiset Burgenland, och den stora potentialen där för att göra väldigt bra vita viner. Sedan tidigare är ju Österrike väldigt känt för sina röda och söta viner.

The Butcher White har överöst av toppbetyg från flera experter – inte minst den senaste årgången från 2022.

Experterna hyllar

Två gånger om har man nämligen fått toppbetyget 5 av 5 på Boxtoppen. I recensionen från i fjol kan man bland annat läsa “Ny årgång av slaktarens vita som fortsatt charmerar i sin rena och fruktdrivna stil”.

Klicka här för att hitta The Butcher White på ditt närmaste Systembolag.

Vinbörsen håller med – och ger omdömet “Bra köp” – där man bland annat skriver: “Det är läckert”. Det gör även Allt om vin som ger betyget 4 av 5.

Bakom vinet står producenten Hans Schwarz, som har en bakgrund som slaktare – vilket den ovanliga etiketten illustrerar. 

Här hittar man vinet

Druvorna grüner veltliner, welschriesling och sauvignon spelar huvudrollen i The Butcher White, och vinet serveras med fördel vid en temperatur på 8-10 grader. 

The Butcher White är ett väldigt matvänligt vin – och passar särskilt bra till den österrikiska klassikern wienerschnitzel eller varför inte till smakrika hårdostar, charkuterier och picklade grönsaker.

I skrivande stund finns The Butcher White på 111 av Systembolagets butiker – klicka här för att hitta din närmaste butik – eller handla online

Nästa artikel