Här är druvorna i den hyllade slaktaren

Grüner veltliner, welschriesling och sauvignon blanc – tre omtyckta druvor som alla återfinns i hyllade The Butcher White

Klicka här för att hitta The Butcher White på ditt närmaste Systembolag.

Bakom The Butcher White står producenten Hans Schwarz, som har en bakgrund som slaktare – vilket den ovanliga etiketten onekligen illustrerar. 

Under många generationer har Hans och hans familj odlat druvor i trakterna kring byn Andau i österrikiska Burgenland. Länge var det bara en hobby – tills man för 25 år sedan kom i kontakt med Alois Kracher, Österrikes mest framstående vinmakare. 

Fruktig och ungdomlig smak

Kracher gillade det han smakade – och övertygade slaktaren att fokusera på vin istället. Sagt och gjort, idag har Hans Schwarz många lyckade lanseringar i bagaget. 

Bland dessa märks inte minst The Butcher White – som med sin fruktiga och ungdomliga smak, med inslag av päron, vitpeppar, honungsmelon, krusbär, örter och citrusskal snabbt har blivit en succé

Klicka här för att hitta vinet i din närmaste butik.

Med kombinationen av druvorna grüner veltliner, welschriesling och sauvignon blanc har flera vinexperter hyllat detta vita vin från Österrike. 

Två gånger om har man nämligen fått toppbetyget 5 av 5 på Boxtoppen. I recensionen från i fjol kan man bland annat läsa “Ny årgång av slaktarens vita som fortsatt charmerar i sin rena och fruktdrivna stil”.

Här hittar man vinet

Vinbörsen håller med – och ger omdömet “Bra köp” – där man bland annat skriver: “Det är läckert”. Det gör även Allt om vin som ger betyget 4 av 5.  

The Butcher White är ett väldigt matvänligt vin – och passar särskilt bra till den österrikiska klassikern wienerschnitzel, sommarsalladen eller till smakrika hårdostar, charkuterier och picklade grönsaker.

I skrivande stund finns The Butcher White på 111 av Systembolagets butiker – klicka här för att hitta din närmaste butik – eller handla online

Nästa artikel