Slaktaren som blev övertalad att byta bana

Hans Schwarz är slaktaren som blev vinmakare. 
Här är historien bakom The Butcher.

Klicka här för att hitta The Butcher White på ditt närmaste Systembolag.

Den är lätt att känna igen – etiketten på The Butcher White som illustrerar att vinproducenten Hans Schwarz tidigare var slaktare. 

Men vad fick honom att sadla om och byta bana från slakteriet till vinet? Schwarz och hans familj startade sin vinproduktion som en hobby i den österrikiska staden Andau i Burgenland. Men det hela skulle komma att förändras och växa efter att han för 30 år sedan uppmuntrades av de kända vinmakarna Alois Kracher och Manfred Krakl.

Sagt och gjort. Hans Schwarz skiftade fokus, och i början av 2000-talet fick hans annorlunda vin ett stort genomslag bland konsumenter och experter. Och så har det mer eller mindre fortsatt sedan dess. 

Den senaste av många lyckosamma lanseringar är The Butcher White, ett mycket fruktigt vitt vin med ungdomlig smak med inslag av päron, vitpeppar, honungsmelon, krusbär, örter och citrusskal. 

Maten att matcha med

Den senaste årgången från 2022 har överösts av toppbetyg från flera vinexperter. Bland annat har man två gånger om fått toppbetyget 5 av 5 på Boxtoppen. 

I recensionen från i fjol kan man bland annat läsa “Ny årgång av slaktarens vita som fortsatt charmerar i sin rena och fruktdrivna stil”.

Vinbörsen håller med – och ger omdömet “Bra köp” – där man bland annat skriver: “Det är läckert”. Det gör även Allt om vin som ger betyget 4 av 5.

The Butcher White är ett väldigt matvänligt vin – och passar särskilt bra till den österrikiska klassikern wienerschnitzel eller varför inte till smakrika hårdostar, charkuterier och picklade grönsaker.

Visste du att man kan handla online på Systembolaget? Beställ till butik, ombud eller hemleverans. 

Klicka här för att hitta vinet i din närmaste butik.

Nästa artikel