Upptäck ett annat New York

Heta uteställen, gospelkonsert i Harlem och industriområdet som blivit trendigast i stan.
Det här är New York bortom de klassiska sevärdheterna.

Se Resias erbjudande till New York.

New York är ett av världens mest kända resmål och ständigt ett av toppställena när svenskarna listar vart de helst vill åka. Men trots att många upplevt staden tidigare finns det mängder av guldkorn som är lätta att missa.

Maria Wahlström, resespecialist på Resia, har varit i New York många gånger och hennes bästa tips är att planera – men inte för mycket.
– Allt i New York tar längre tid än man tror. Man kanske bokar aktiviteter som ska ta en förmiddag men vid klockan tre på eftermiddagen har man inte ens hunnit till lunchen. Det är något mystiskt med tiden, i New York försvinner den. Det gäller att inte överplanera, säger hon.

De som vill få ut mer av sin resa än de traditionella turistattraktionerna kan besöka Meatpacking District. Området ligger på Manhattan och var tidigare mest känt för sina slakterier, köttindustri och handel. Numera är kvarteren fulla med trendiga restauranger, barer och uteställen.
– De hetaste uteställena ligger där, kring Soho och Tribeca. Om man åker till New York för andra eller tredje gången tycker jag verkligen att man ska hitta ett hotell i de här trakterna. Om man går ut på någon av inneklubbarna i Meatpacking District är det stor chans att man stöter på någon kändis, säger Maria Wahlström.

I distriktet finns gamla järnvägsspår som förr i tiden användes för att transportera kött mellan slakterierna och de gamla industrierna. Den gamla järnvägen är nu ombyggd till ett populärt promenadstråk som heter High Line.
– Meatpacking District kan ses som ett ganska ruffigt område, särskilt om man är där dagtid. Men trots att det är ett gammalt industriområde så är det väldigt trendigt just nu. Det är mysigt att promenera där, säger Maria Wahlström.

De som vill fortsätta på kändisspåret gör bäst i att besöka stadsdelen Tribeca som rymmer flera fina restauranger, bland annat Tribeca Grill där skådespelaren Robert de Niro är delägare.
– Där måste man boka bord för att få plats, säger Maria Wahlström.

En bit norrut från Tribeca ligger Harlem, en stadsdel som många skippar att besöka i sin iver att hinna med allt annat. Men Harlem är väl värd en resa. Maria Wahlström rekommenderar en guidad tur där man på onsdagar och söndagar också får chansen att uppleva en klassisk gospelgudstjänst.
– Är man det minsta intresserad av musik tycker jag verkligen att man ska ta chansen att besöka en gospelkonsert. Man får möjlighet att besöka lokala församlingar och uppleva den fantastiska och unika stämningen. Vi hjälper självklart till med bokningen.

Hos din lokala Resia-butik kan du få ännu fler New York-tips och hjälp med att sätta ihop din egen drömresa. Klicka på länkarna nedan för att läsa mer på resia.se.

Vill du ha hjälp att planera den perfekta USA-semestern? Ta hjälp av Resias USA-specialister.

Planerar du nästa semester? Se alla aktuella erbjudanden.

Nästa artikel