Toppa semestern i Florida och kryssa i Karibien

Njut av Floridas stränder, shopping och nöjen – och toppa resan med en kryssning i Karibien.
– Man har med sig ett ”flytande hotellrum” och får se hur mycket som helst, säger resespecialisten Christoffer Johansson.

Paketresor till nöjesparkernas mecka Orlando. Klicka här för att ta del av aktuella erbjudanden.

Christoffer Johansson, resespecialist på Resia, syr ofta ihop resor där dagar i Florida kombineras med en kryssning i Karibien. Resorna inleds med flyg till antingen Miami, Tampa eller Orlando, en numera smidig flygresa då man kan ta sig från Sverige till Florida med ett enkelt byte.

Christoffer Johansson rekommenderar åtminstone två hotellnätter i Florida före kryssningen för att man ska hinna ta del av delstatens stora utbud. I Florida finns något för alla – nöjesparker kring Orlando, shopping i Fort Lauderdale, träskmarker med alligatorer i Everglades och stränder både på öst- och västkusten.
– Ett guldkorn som många inte känner till är Sanibel Island utanför Fort Myers. Där finns fina stränder och man kan även hyra cyklar för att ta sig runt på ön.

I Florida färdas man enklast med bil, och eftersom det inte är någon envägshyra på bilarna kan man enkelt hämta bilen i exempelvis Orlando men återlämna den i Miami. Kryssningarna utgår från just Miami eller Fort Lauderdale som ligger 30 minuters bilfärd från varandra.
– Det går att kryssa i allt från ett par dagar till flera veckor. Korta kryssningar stannar ofta till i Jamaica, Haiti och Mexiko och det är fantastiskt exotiska destinationer för oss svenskar. Åker man mer österut hamnar man kanske i Bahamas, eller på Brittiska Jungfruöarna.
– Men min favorit är Curaçao i södra Karibien. Huvudstaden Willemstad finns med på Unescos världsarvslista med sina pastellfärgade hus som är så typiskt för Karibien. Dessutom är det vädersäkert, det ligger utanför alla orkanbälten och där kan man kryssa året om, säger Christoffer Johansson.

Den främsta anledningen att välja en kryssning är möjligheten att se och uppleva flera platser under en och samma resa. Man kan vakna till ljudet av vågor, njuta av en frukost på balkongen för att sedan glida in i en ny hamn där nya upptäckter väntar.

Resia har stor erfarenhet av att boka paketresor åt resenärer som är sugna på en kryssning. Via länkarna nedan kan man läsa mer om fina alternativ i USA och Karibien.

Upplev trendiga Miami. Boka din resa via länken!

Missa inte underbara Florida: Stränder och shopping i Fort Lauderdale.

Nästa artikel