Bland solrosfält och vingårdar i härliga Toscana

Vinprovningar, god mat – och pittoreska småstäder.
Magiska Toscana ökar i popularitet.
Hos Resia kan man sy ihop en egen paketresa för att möta våren på bästa sätt i Italien.

Paketresor till vackra Italien – Rom. Klicka här för att boka din resa.

En fantastisk matkultur, fotboll eller många historiska sevärdheter. Det finns flera skäl till att svenskar har ett extra gott öga till Italien.

Landet består av 20 skilda regioner som alla har sina egna specialiteter. För att få ut det mesta av sin drömresa är ett bra tips att välja ut en rutt, samt utflykter, som passar de egna önskemålen perfekt.

Med Resias hjälp kan man handplocka de allra finaste guldkornen och sätta ihop en egen resa – och varför inte börja i omtyckta Toscana?
– Naturen och omgivningarna är fantastiska. Att ha en hyrbil och åka omkring i Toscana är bland det härligaste man kan göra, säger Maria Wahlström som är resespecialist på Resia.

Toscana ligger i mellersta Italien och här finns kulturella storstäder som Pisa och Florens. Maria Wahlström brukar hjälpa sina kunder med att boka flyg till någon av städerna samt en hyrbil som kan hämtas ut på flygplatsen. Hon handplockar också de bästa hotellen och föreslår att man gör två till tre stopp under sin resa.
– Det är viktigt att man tar tillvara på att man faktiskt är på semester, och inte åker bil i sex timmar varje dag. Vi brukar rekommendera att man åker korta sträckor och väljer tillsammans med kunden ut några orter som passar.

Italien är världsberömt för sitt kök och i landet finns många vindistrikt. I Toscana är Greve in Chianti ett givet besök för den vinintresserade. Staden är också en av de mesta kända i området och här kan man njuta av vällagad mat och goda viner. Maria Wahlström förespråkar också en dagsutflykt till vingården Verrazzano. Där bjuds besökarna på ett glas kallt vin på terrassen medan man väntar på att den guidade turen ska börja.
– Min rekommendation är att kombinera besöket på vingården med en lunch. Det brukar bli väldigt lyckat.

Maria Wahlström har åkt till Toscana många gånger och har en speciell favorit bland alla pittoreska småstäder.
– Jag tycker jättemycket om San Gimignano, en mysig italiensk stad som har en vacker stadsmur.
De som vill utforska en något större stad lär falla för Siena som har drygt 50 000 invånare och är känd för hästkapplöpningarna som hålls på torget ”Piazza del Campo”. Kapplöpningarna som avgörs i juli och augusti är mycket populära.

Resia erbjuder paketresor till flera favoriten världen över. Via länkarna nedan kan du se alla erbjudanden – både till Italien och till andra destinationer.

Paketresor till vackra Italien – Venedig. Här kan du boka din resa.

Planerar du nästa semester? Se alla aktuella erbjudanden.

Nästa artikel