Vinskola: Så matchar du bäst Stoneleigh Sauvignon Blanc med mat

Publicerat: 2022-20-5

Stoneleigh Sauvignon Blanc är en av svenskarnas absoluta favoriter när det kommer till vita flaskviner. För den som vill matcha det nyzeeländska vinet med mat kommer här en genomgång av hur du bör tänka.

Stoneleigh Sauvignon Blanc finns att beställa hem från systembolaget.se.

Stoneleigh Sauvignon Blanc är succévinet från Nya Zeeland som har fått en självklar plats i svenska vinälskares hjärtan. Faktum är att det är Sveriges mest sålda vita vin på flaska.

Stoneleigh Sauvignon Blanc fungerar självklart alldeles utmärkt att avnjuta som det är, men det går även att matcha med mängder av mat, och ost.

Ser man till smaken så är Stoneleigh Sauvignon Blanc ett friskt, stilfullt och klassiskt vin med fräschör och smakrikedom. Vinet har en aromatisk och ungdomlig smak som innehåller inslag av krusbär, päron, persika, svartvinbärsblad och lime.

När det kommer till att matcha viner gjorda på druvan sauvignon blanc med mat så finns det självklart vissa smakkombinationer som funkar extra bra.

En av de mest klassiska kombinationerna är sauvignon blanc tillsammans med getost.

Syran och fruktigheten i vinet lyfter ostens örtiga och jordiga smaker, samtidigt som friskheten i vinet skär igenom ostens krämighet, vilket i sin tur skapar en väldigt behaglig munkänsla. Detta gör Stoneleigh Sauvignon Blanc och getost till en perfekt kombo.

Även fisk, och inte minst skaldjur, passar utmärkt till Stoneleigh Sauvignon Blanc. Vinets friskhet och fruktighet skapar en fin kontrast till sältan som finns i exempelvis pilgrimsmusslor, havskräftor eller krabba, vilket gör det till en alldeles ljuvlig matchning.

Under sommaren kan man ofta vara sugen på att äta lite lättare mat, gärna vegetariskt. Även då fungerar Stoneleigh Sauvignon Blanc, med sin friskhet och fräschör, alldeles utmärkt.

Värt att nämna är också att viner gjorda på druvan sauvignon blanc alltid bör serveras kalla och den perfekta serveringstemperaturen för Stoneleigh Sauvignon Blanc ligger på 8-10 grader.

Hoppas att du hittar just din favoritkombination av mat och Stoneleigh Sauvignon Blanc. Vinet hittar du på Nya Zeeland-hyllan på Systembolaget, men det går även bra att beställa hem.

Klicka här för att beställa hem Stoneleigh Sauvignon Blanc från systembolaget.se.

Nästa artikel