Ta med Nya Zeeland hem – med vinerna från Stoneleigh

Publicerat: 2021-9-6

Nya Zeeland är känt för sin sköna natur, många får och avslappnade invånare – men även för sitt vin. Det är onekligen lätt att drömma sig bort till det mytomspunna landet långt borta. 
Nu kan du ta med dig en bit av Nya Zeeland hem – med vinerna från Stoneleigh.

Vinerna från Stoneleigh finns att beställa hem från systembolaget.se.

På andra sidan jordklotet hittar vi Nya Zeeland – landet med en naturomgivning så drömsk och fantasieggande att den fått agera kuliss i ”Sagan om ringen”-filmerna.

Här hittar vi både höga berg, djupa fjordar och vidsträckta stränder. Ett paradis för naturälskaren, vill säga.

Landet består av två huvudsakliga landmassor: Nordön och Sydön, samt cirka 600 mindre öar. På Nordön ligger Auckland – Nya Zeelands största stad där drygt en tredjedel av landets befolkning även har sin hemvist.

På Sydön hittar vi, förutom såväl paradisstränder som snöklädda berg, distriktet Marlborough, som är ett av Nya Zeelands största vinterritorier.

Här har vi listat fem spännande fakta om vinlandet Nya Zeeland!

Det är även här, i hjärtat av Wairau Walley, som Stoneleigh har sin vingård. Härifrån kommer bland annat Sveriges mest sålda vita vin på flaska: Stoneleigh Sauvignon Blanc.

Stoneleigh Sauvignon Blanc finns att beställa på systembolaget.se.

Området bjuder, likt resten av Nya Zeeland, på spektakulär natur – något som Stoneleigh också har valt att uppmärksamma med sin flaskdesign. Stoneleigh Sauvignon Blancs etikett pryds av såväl ormbunkar och stenbumlingar som fåglar och trollsländor – en hyllning till distriktets vackra miljö och magiska djurliv.

Som folk är nyzeeländarna – eller ”the kiwis” som de också kallas – lättsamma, inbjudande och avslappnade, och när det kommer till att socialisera är det inte ovanligt att man samlas på en gräsmatta, grillar en bit mat och njuter av ett glas vin i solen. Det behöver inte vara så komplicerat, helt enkelt.

Med Stoneleighs viner kan du ta med dig Nya Zeeland hem till balkongen eller trädgården. Tillsammans med en god bit lamm från grillen – en nyzeeländsk favorit – är det lätt att drömma sig bort till det mytomspunna landet med de höga bergstopparna och de långa, kritvita stränderna.

Nyfiken på vilka rätter som gör sig allra bäst till ett glas Stoneleigh Sauvignon Blanc? Klicka här för inspiration!

Stoneleighs viner finns i en rad olika varianter som Chardonnay, Pinot Noir, Riesling – och inte att förglömma: storsäljaren Stoneleigh Sauvignon Blanc.

Sugen på att ta med dig en bit av Nya Zeeland hem? Du hittar Stoneleighs viner på Nya Zeeland-hyllan på Systembolaget. De går även bra att beställa hem genom att klicka här.

Nästa artikel