Allt du behöver veta om storsäljaren Stoneleigh Sauvignon Blanc

Publicerat: 2021-8-6

Såld på vitt vin? Stoneleigh Sauvignon Blanc har tagit Sverige med storm.
Här är detaljerna du kan briljera med på middagen, om det populära vinet från Nya Zeeland.

Stoneleigh Sauvignon Blanc finns att beställa hem från systembolaget.se.

Har fått sitt namn från speciell odlingsteknik

Delar av marken där Stoneleigh har sin vingård var tidigare en flod. I dag utgör flodbäddens stenar grunden för en speciell jordmån, som i sin tur bidrar till en alldeles unik odlingsteknik. Stenarna fångar nämligen in och fördelar solens värme över odlingarna under dagarna – och stabiliserar värmen under nätterna. Därav namnet Stoneleigh.

Klicka här för fem spännande fakta om Nya Zeeland som vinland!

Storsäljare på Systembolaget

Stoneleigh som varumärke ligger bakom Sveriges i särklass mest sålda nyzeeländska viner. Favoriten Stoneleigh Sauvignon Blanc är faktiskt Sveriges mest sålda vita vin på flaska över 69 kronor.

Du hittar Stoneleigh Sauvignon Blanc (och även Stoneleigh Riesling) i samtliga av Systembolagets butiker. I många av butikerna finns även övriga av Stoneleighs viner tillgängliga. Klicka här för att ta reda på om vinet du letar efter finns i just din butik!

Producerat med hållbarhet i åtanke

Stoneleigh är sedan några år tillbaka stolta innehavare av den världsledande certifieringen SWNZ, Sustainable Winegrowing NZ, och deras viner är producerade med 100 procent hållbarhet i åtanke.

Nyfiken på vad vinmakaren Jamie Marfell har att säga om Stoneleigh? Läs mer här!

Helt veganskt

Sedan årsskiftet är samtliga av Stoneleighs viner helt veganska. Det innebär att även den som av olika anledningar undviker animalier kan dricka det.

Klicka här för att läsa mer om Stoneleighs viner hos Systembolaget. Du hittar de även i vanlig ordning på Nya Zeeland-hyllan i de fysiska butikerna.

Nästa artikel