Stoneleigh gör jättesatsning på biologisk mångfald – så kan du vara med och påverka

Publicerat: 2022-9-11

Stoneleigh är den hyllade vinproducenten som brinner för miljö och hållbarhet. Deras senaste initiativ innebär att de donerar över 3 miljoner kronor till projekt med fokus på biologisk mångfald – och du kan vara med och påverka vart pengarna ska gå!

Klicka här för att vara med och bestämma vart pengarna ska gå!

Stoneleigh är den nyzeeländska vinproducenten som har tagit Sverige med storm. De ligger inte bara bakom Sveriges i särklass mest sålda viner från Nya Zeeland, utan även Sveriges mest sålda vita vin på flaska oavsett ursprung: Stoneleigh Sauvignon Blanc.

Resan till toppen av vinhimlen börjar i Wairau Valley, Marlborough, i Nya Zeeland. Där har Stoneleigh producerat högkvalitativa viner i över 40 år.

Receptet bakom framgångssagan stavas passion, hårt arbete och en filosofi som går ut på att ingripa så lite som möjligt under själva odlingsprocessen och i stället låta naturen göra sitt.

När man har en sådan kärlek till naturen och dess resurser ter det sig också naturligt att man vill ge tillbaka. Av den anledningen är Stoneleigh även delaktiga i en rad olika projekt med fokus på miljö och hållbarhet.

Nu lanserar Stoneleigh ytterligare ett initiativ, den här gången med fokus på biologisk mångfald. Satsningen innebär att de donerar inte mindre än 500 000 nyzeeländska dollar, det vill säga drygt 3,2 miljoner svenska kronor, till olika projekt – och du kan vara med och bestämma vart pengarna ska gå!

Klicka här för att läsa mer om initiativet!

För att vara med och påverka surfar du bara in på stoneleigh.com och väljer vilket av följande tre projekt som du tycker att pengarna ska gå till:

Conservation Volunteers New Zealand

Conservation Volunteers New Zealand är en organisation som arbetar med volontärer, lokala samhällen och statliga myndigheter för att skydda och återställa naturområden över hela Nya Zeeland. Hittills har organisationen bland annat planterat över 1,3 miljoner träd, samlat in 120 000 kilo skräp och rensat bort 455 hektar invasivt ogräs.

The Native Forest Restoration Trust

The Native Forest Restoration Trust bildades med syfte att återställa inhemska skogar och skapa nya, skyddade naturreservat. Dessa reservat blir i sin tur hem för många av Nya Zeelands utrotningshotade vilda djur.

The Marlborough Falcon Conservation Trust

The Marlborough Falcon Conservation Trust är en organisation som Stoneleigh har arbetat med i över 10 år. Organisationen jobbar för att rädda den utrotningshotade nyazeelandfalken, även kallad kārearea på maori. Uppskattningsvis finns i dag endast 5000-8000 nyazeelandfalkar kvar i det fria.

För att vara med och bestämma vilket av de olika projekten pengarna ska gå till är det bara att klicka här, för att komma till Stoneleigh.com.

Nästa artikel