Fem fakta om storsäljaren från Stoneleigh

Publicerat: 2022-3-6

Stoneleigh Sauvignon Blanc är Sveriges mest sålda vita vin på flaska. För den som inte är bekant med storsäljaren från Nya Zeeland kommer här fem spännande fakta.

Stoneleigh Sauvignon Blanc finns att beställa hem från systembolaget.se.

Stoneleigh Sauvignon Blanc är det vita flaskvinet som har fått en självklar plats i många svenska vinälskares hjärtan.

Anledningarna till succén är många – en av framgångsfaktorerna är självklart smaken. Med dess aromatiska och friska smak, med inslag av krusbär, päron, persika, svartvinbärsblad och lime, funkar det lika bra att avnjuta som det är, som det finns en oändlig potential i matchningar med ost, och mat.

Men det är inte bara smaken som gör att Stoneleigh Sauvignon Blanc sticker ut. Här är fem spännande fakta om det nyzeeländska vinet.

Har fått sitt namn från speciell odlingsteknik

Stoneleighs vingårdar är belägna i Wairu Valley, Marlborough, där stenar från en gammal flodbädd utgör grunden för jordmånen. Dessa stenar hjälper till att samla in och fördela solens värme över odlingarna under dagarna – och stabilisera värmen under nätterna. Därav namnet Stoneleigh.

Storsäljare på Systembolaget

Stoneleigh som varumärke ligger bakom Sveriges i särklass mest sålda nyzeeländska viner. När det kommer till flaggskeppsvinet Stoneleigh Sauvignon Blanc är det faktiskt Sveriges mest sålda vita vin på flaska.

Klicka här för att beställa hem Stoneleigh Sauvignon Blanc från Systembolaget.

Produceras med hållbarhet i åtanke

Hela Stoneleighs arbete genomsyras av ett tydligt miljö- och hållbarhetstänk och deras viner är producerade med 100 procent hållbarhet i åtanke. Deras dedikerade arbete med att värna om djur och natur har bland annat belönat dem med den världsledande certifieringen SWNZ, Sustainable Winegrowing NZ.

Helt veganskt

Samtliga viner från Stoneleigh är veganvänliga från årgången 2020. Detta innebär att även den som av olika anledningar undviker animalier kan dricka det.

Finns även med lägre alkoholhalt

Stoneleigh Sauvignon Blanc finns även med lägre alkohol: Stoneleigh Sauvignon Blanc Lower Alcohol – ett vin som fungerar perfekt att avnjuta både som aperitif och till måltiden. I vinet ingår en liten del av den mindre vanliga druvsorten sauvignon gris, även känd som sauvignon rosé. Druvan är en mutation av sauvignon blanc med rosa skal, som ofta är aningen mindre aromatisk.

Om du är nyfiken på att testa Stoneleigh Sauvignon Blanc så finns vinet att hitta på Systembolagets Nya Zeeland-hylla. Det går även bra att beställa hem genom att klicka på länken här under.

Klicka här för att beställa hem Stoneleigh Sauvignon Blanc från Systembolaget.

Nästa artikel