Chèvre chaud och Stoneleigh Sauvignon Blanc – en perfekt match

Publicerat: 2022-21-4

Stoneleigh Sauvignon Blanc är det vita flaskvinet som har tagit Sverige med storm. Det nyzeeländska vinet fungerar utmärkt att avnjuta som det är, men det går även att matcha med mängder av mat. I den här artikeln tipsar vi om en vårfräsch rätt som är en perfekt match: Chèvre chaud.

Stoneleigh Sauvignon Blanc finns att beställa hem från systembolaget.se.

Stoneleigh Sauvignon Blanc är ett nyzeeländskt vin som är en storfavorit på Systembolaget – det är faktiskt Sveriges mest sålda vita flaskvin över 69 kronor. Smaken beskrivs som aromatisk och ungdomlig och vinet innehåller inslag av krusbär, päron, persika, svartvinbärsblad och lime, ett friskt vin som passar utmärkt till exempelvis skaldjur eller getost.

En enkel men lyxig, och väldigt smaskig, förrätt och mellanrätt är klassikern Chèvre chaud. Denna getostbaserade rätt är svår att misslyckas med och uppskattas av de flesta! Dessutom tar det bara drygt femton minuter att slänga ihop rätten. Så tänd grillen eller slå på grillelementet på ugnen och kör igång!

Detta behöver du (4 portioner):
4 skivor toastbröd till stekning
1 st chevre, fyra skivor cirka 1 cm tjocka skivor
2 msk flytande honung
80 gram blandspenat
1 st rödlök
Två nävar coctailtomater
2 msk balsamvinäger
50 gram valnötter
Flingsalt
Svartpeppar

Tillagning
• 1. Skär brödskivorna runda i samma storlek som getosskivorna. Stek brödet på båda sidorna i smör.
• 2. Lägg getosten på brödskivorna och ringla honung över osten, placera på plåt och sätt in mitt i ugnen. Gratinera tills osten har fått färg, cirka 4-5 minuter.
• 3. Dela tomaterna och skiva rödlöken. Lägg upp sallad och grönsaker på assietter och lägg en toast på varje.
• 4. Ringla lite olivolja och balsamvinäger runtom toasten och strö över valnötterna. Avsluta med lite flingsalt och nymald svartpeppar.

Servera gärna toasten tillsammans med avsvalnat, 8-10 °C, Stoneleigh Sauvignon Blanc.

Vinet finns i de flesta av Systembolagets butiker men om det inte skulle finnas så går det enkelt att beställa hem från systembolaget.se.

Nästa artikel