Vårdchefen: Därför bör du lista dig hos Capio

Att lista sig på en vårdcentral hos Capio ger patienten en tryggare vård med högre kontinuitet.
Det menar Britt-Inger Kajnäs, regionchef på Capio i Stockholm.
– Många patienter känner sig nöjda när de får träffa samma läkare, speciellt de som behöver mer regelbunden vård, säger hon.

Lista dig hos Capio och ta del av deras digitala vård

Sedan vårdvalet infördes 2010 har utbudet av vårdcentraler blivit allt större, inte minst i Stockholm. Trots detta är det idag fortfarande många som inte har gjort ett aktivt val av vårdcentral, något som även kallas att ”lista sig”. Och det finns många fördelar man går miste om genom att inte välja vårdcentral.

När man listar sig får man bland annat tillgång till en namngiven ”husläkare”, vilket innebär att man får träffa samma läkare varje gång man besöker vårdcentralen. Det berättar Britt-Inger Kajnäs, regionchef på Capio i Stockholm, som menar att många patienter känner sig tryggare när de får träffa samma läkare vid varje besök.

– Vi kan se två saker som patienterna värdesätter lite extra. För de som söker vård mer sällan handlar det om tillgänglighet, hur snabbt man kan få en tid. Sedan har vi de som söker vård mer regelbundet, ofta patienter med olika kroniska besvär. För dem är kontinuitet det viktigaste, att man slipper behöva oroa sig och förklara sitt hälsotillstånd för flera olika läkare vid varje besök, säger Britt-Inger Kajnäs och fortsätter.

– Det är glädjande att vi ser goda resultat både när det rör sig om tillgänglighet och kontinuitet.

Lista dig hos Capio och ta del av deras digitala vård

Att lista sig hos Capio är något många har nappat på. Idag är var tionde svensk listad hos vårdföretaget, och det är lätt att förstå varför.

Som en av Sveriges ledande vårdgivare kan Capio erbjuda ett brett vårdutbud, oavsett vad man som patient är i behov av.

– Vi har god erfarenhet av specialistvård, med bland annat specialistsjuksköterskor som jobbar med uppföljning kring patienter som lider av kroniska sjukdomar, såsom diabetes, astma och kol. Det breda vårdutbudet gör att patienten får kontinuitet i sin vård, vilket har visat sig vara uppskattat, säger Britt-Inger Kajnäs.

Patienternas upplevelser har länge varit viktiga för Capio, och varje månad sammanställer man information kring detta för varje enskild mottagning. På det sättet kan vårdcentralerna lära av varandra, för att på så sätt utvecklas och sedermera erbjuda ännu bättre vård.

Vill du också ta klivet och skapa förutsättningar för en bättre vård? Klicka på länken här nedan och gör som var tionde svensk redan har gjort – välj Capio som din vårdgivare.

Lista dig hos Capio och ta del av deras digitala vård

Nästa artikel