Enkelt att välja vårdcentral och husläkare – så går du tillväga

Trött på att träffa olika läkare varje gång du är i behov av vård?
Många känner inte till det, men att lista sig hos Capio gör att du kan få tillgång till en egen ”husläkare”.
Valet är bara några enkla knapptryck bort.

Lista dig hos Capio och ta del av alla fördelar

Allt fler personer väljer att lista sig på en specifik vårdcentral. Det innebär inte att de inte har möjlighet att söka vård någon annanstans om så krävs, men vårdvalet medför ett flertal fördelar som patient.

Att söka vård kan ibland vara känsligt, och frågorna som tas upp tenderar att vara av väldigt personlig karaktär. Som listad hos någon av Capios vårdcentraler har man möjlighet att få träffa en ”husläkare”, alltså samma läkare vid varje besök. Detta uppskattas av många, dels eftersom man då vet vem man kommer att träffa och dels eftersom läkaren i fråga har bättre koll på ens sjukdomshistorik.

Det finns flera sätt att lista sig hos någon av Capios vårdcentraler, men för den som vill göra detta snabbt och enkelt med några knapptryck kan man göra så här:

  1. Klicka på den här länken, eller på någon av länkarna här ovan eller nedan.
  2. På Capios hemsida väljer du i vilken region du bor, och på vilken vårdcentral du önskar lista dig.
  3. Här får du legitimera dig med mobilt bank-id, för din egen säkerhets skull.
  4. Du kommer sedan att få fylla i några uppgifter och bekräfta ditt val ytterligare en gång med bank-id, för att säkerställa att allting går rätt till.
  5. Nu är du listad på en av Capios vårdcentraler!

När man listar sig på en vårdcentral ger man även sig själv möjlighet att förbättra sin egen vård. För varje patient som listar sig får din vårdgivare nämligen ersättning från regionen, vilket leder till att vårdgivaren ges möjlighet att förbättra den vård man som patient erbjuds.

Och när man listar sig hos Capio, som var tionde svensk redan har gjort, kan man räkna med att bli nöjd. I en kundnöjdhetsenkät från 2020 menade 96,5 procent av Capios patienter att de blir bemötta med medkänsla och omsorg, något som för många spelar stor roll när man söker vård.

Lista dig hos Capio och ta del av alla fördelar

Nästa artikel