Jane Rose blev slagen av sina syskon på grund av sin läppspalt

Sjuåriga Jane Rose har varit mobbad hela sitt liv. Barnen i skolan har kallat henne glåpord på grund av missbildningen i hennes ansikte. Men tack vare en relativt enkel operation har hon fått en ny chans i livet.

Vill du göra skillnad och ge barn hopp om en ny framtid? Ge en gåva redan idag.

Jane Rose Amoro är sju år. Hon föddes med läppspalt, vilket gjorde att hennes överläpp var kluven i två delar. Hon hade svårt att äta och tala rent och hon kunde varken vissla eller blåsa ut ett ljus.

I skolan blev Jane Rose mobbad på grund av sitt utseende. De andra barnen ropade glåpord och ibland fick hon inte vara med och leka. På grund av hennes utseende blev hon dessutom slagen av sina halvsyskon.

– Barnen retade henne i skolan. De skrek ”bungi”. Hon kom hem till mig och grät, berättar pappa Eutigio. Bungi betyder läppspalt och är ett fult öknamn.

I resurssvaga länder, där sjukvården är svårt eftersatt, händer det att barn som föds med läpp-käk-gomspalt stöts bort, även av sin närmaste familj. En del överges redan som nyfödda.

Vill du göra skillnad och ge barn hopp om en ny framtid? Ge en gåva redan idag.

Att födas med ansiktsmissbildningar innebär ofta ett livslångt lidande och utanförskap. Men Jane Rose har haft tur. Hon har föräldrar som älskar henne, och tack vare Operation Smile har hon fått en operation som förändrat livet för henne.

När Jane Rose pappa fick höra talas om organisationen Operation Smile, som helt gratis opererar barn med läpp-, käk- och gomspalt, trodde han först inte att det var sant. Men när han fick veta att det stämde lättade tyngden över hans bröst.

Två gånger tog han med sin dotter till sjukhuset när Operation Smile kom till Cebu i Filippinerna; först när hon var två år och sedan när hon var fyra. Men båda gångerna var hon förkyld och kunde inte opereras.

Men tredje gången kunde operationen äntligen genomföras och Jane Rose fick ett nytt leende och ett nytt liv. Nu hyllar folk i grannskapet flickans vackra utseende och hon har fått flera nya kompisar.

Operation Smile hjälper de barn med läpp-käk-gomspalt som annars inte skulle få hjälp. Deras uppdrag är att med volontära sjukvårdsinsatser utföra operationer som ger barn och vuxna möjlighet att leva ett värdigt liv. Men för att fortsätta med de livsviktiga operationerna behövs fler givare. Var med med och gör skillnad och ge barn som Jane Rose en ny chans i livet!

Vill du göra skillnad och ge barn hopp om en ny framtid? Ge en gåva redan idag.

Nästa artikel