Det här är operation Smile

Varje år föds 200 000 barn i världen med läpp-, käk- eller gomspalt. Ansiktsmissbildningarna kan vara direkt livshotande eftersom barnen har svårt att amma. Trots att en relativt enkel och inte särskilt kostsam operation kan förändra livet för dessa barn är det många som inte får någon operation. Operation Smile finns på plats runt om i världen med sina volontärer för att rädda liv och ge barn nytt hopp om framtiden.

Vill du göra skillnad och ge barn hopp om en ny framtid? Bli månadsgivare redan idag.

För många familjer är en operation inte ett alternativ, dels på grund av att de inte har råd, dels på grund av brist på medicinsk personal. Men sedan 1982 har Operation Smile hjälpt dessa familjer till ett bättre liv.

Operation Smiles grundläggande värderingar är att oavsett var i världen man föds, och oavsett vilka ekonomiska möjligheter ens familj har, förtjänar varje enskild individ bästa möjliga vård. Hittills har Operation Smile genomfört cirka 300 000 operationer.

Utanförskap och mobbning är något som barn med läpp-, käk- eller gomspalt ofta utsätts för. En enkel operation kan göra stor skillnad och i stället ge barnen ett sammanhang och inkludering. Barn som tidigare hållits gömda, på grund av rädsla, skam eller vidskeplighet, får äntligen ta del av gemenskap – i skolan, med kompisar och i samhället.

Vill du göra skillnad och ge barn hopp om en ny framtid? Bli månadsgivare redan idag.

Under ett internationellt uppdrag med Operation Smile samlas omkring 50-80 medicinska volontärer. Själva uppdraget varar i ungefär 10 dagar och under de första dagarna genomförs hälsokontroller på samtliga sökande. Därefter fattar läkarna beslut om vilka som kan få en operation; sjukdom, eller för låg ålder eller vikt är faktorer som kan sätta käppar i hjulet för en operation. Under ett uppdrag genomförs 100-150 operationer.

Eftersom Operation Smile arbetar med volontära insatser är de helt beroende av gåvor och stöd från sina givare. Visste du att en operation kan kosta så lite som 2 400 kronor och ta mindre än en timme?

Som månadsgivare eller genom att skänka en engångsgåva bidrar du alltså till att fler barn får en bättre framtid. Operation Smile har ett 90-konto och är därmed godkända av Svensk Insamlingskontroll, som även granskar verksamheten. Som givare kan du alltså vara säker på att pengarna används på ett bra sätt!

I dag opererar Operation Smile i 33 länder och genomför ett normalt år omkring 150 medicinska uppdrag per år. Det innebär att mellan 15 000 och 20 000 barn varje år får hjälp!

Vill du göra skillnad och ge barn hopp om en ny framtid? Bli månadsgivare redan idag.


Nästa artikel