Rätt fönster gör ditt hem tryggt och säkert

Med rätt fönster kan du undvika både inbrott och skador.
Vilket fönster du ska välja för att vara så säker som möjligt beror på flera saker. XL-BYGG hjälper dig gärna att hitta rätt.

Hos XL-BYGG får du får du hjälp med allt från att bolla idéer till att välja rätt material.
XL-BYGG har närmare 100 fristående bygghandlare över Sverige. Här hittar du din närmaste butik.

Allt fler tänker på säkerheten när de väljer fönster – och det blir lättare att skydda sig mot skador och inbrott när fönsterbranschen utvecklas.

Lennart Eriksson är byggsäljare på XL-BYGG BYGG-Ole på Värmdö.
– När man väljer fönster finns det två typer av säkerhet som man ska tänka på. Dels personsäkerhet, dels inbrottssäkerhet. Just personsäkerheten är något som många tänker på, annars är det något vi upplyser om när vi ser att det behövs. Vi hänvisar till Boverkets regler och det är viktigt att man följer dem, säger han.

Reglerna säger bland annat att glasytorna i dina fönster ska vara utformade på ett sätt som gör att riskerna för personskador minskar, om avståndet från fönstret till golvet är mindre än 0.6 meter. Hos XL-BYGG får du hjälp med att ta reda på vilka regler som gäller för just dig. De hjälper dig också att välja fönster som skyddar dig vid inbrottsförsök.

XL-BYGG:s lokala bygghandlare finns där du bor och har därför stor erfarenhet av hur byggsituationen ser ut i just ditt område. De hjälper dig gärna att bolla idéer och hitta rätt material, oavsett om det gäller ett stort eller litet byggprojekt.

Har du inte tid eller möjlighet att ta hand om hela projektet själv kan du använda dig av tjänsten Monterat & Klart.
Då utför XL-BYGG jobbet från början till slut. XL-BYGG gör ett kostnadsfritt hembesök hos dig för att se vilka arbetsmoment som behöver göras och ger dig ett fast pris på vad hela projektet kommer att kosta. På det sättet kan du vara säker på att jobbet utförs på ett säkert sätt av erfarna hantverkare – och du får allt på en faktura.

Hos XL-BYGG får du får du hjälp med allt från att bolla idéer till att välja rätt material.
XL-BYGG har närmare 100 fristående bygghandlare över Sverige. Här hittar du din närmaste butik.

Nästa artikel