Appen ger Ida, 8, tillgång till hundratals böcker: ”Det här är toppen”

Åttaåriga Ida älskar böcker och varvar gärna ned genom att läsa.
Med appen Pickatale har hon tillgång till hundratals böcker – var familjen än befinner sig.
–  Ida kan läsa i bilen och på resor. Nu behöver vi inte packa ner en massa böcker som väger mycket, säger mamma Helene.

Klicka här för att testa appen Pickatale helt utan kostnad. Registrera dig och få två veckor gratis!

Ida började läsa tidigt och älskar att testa nya böcker. Efter skolan besöker hon gärna biblioteket för att sitta och läsa.

Nu har familjen upptäckt den nya läs- och ljudboksappen Pickatale som gör det ännu enklare för Ida att testa nya böcker. Där finns nämligen över 1 000 digitala böcker.

Appen är ett digitalt och färgrikt universum för barn, med klickbara sidor och en karaoke-funktion som gör att orden blir markerade när de läses. Smarta funktioner som hjälper till att stimulera läsglädje, lärande och stavning.

– Pickatale är verkligen användarvänlig och lätt att bläddra i. Ida gillar att man kan välja åldersgrupper och språk. Det finns böcker på såväl svenska som engelska. Nu efter att ha testat Pickatale vill hon gärna läsa engelska böcker, säger mamma Helene och fortsätter:

– Ida uppskattar att hon kan sätta upp en egen profil med roliga bilder, och att man kan ändra den när man vill, säger hon.

JUST NU:  Testa appen Pickatale gratis – i två veckor! Få tillgång till över 1 000 böcker

I dag är det många familjer som upplever skärmtiden som ett problem och stunderna framför Ipaden är något som lätt kan bli en konflikt mellan barn och föräldrar. Men med Pickatale känner sig Helene trygg med att dottern verkligen lär sig något när hon sitter framför sin Ipad.

– Ida är väldigt aktiv i veckorna och sportar mycket. När hon väl är ledig så tycker jag att det är okej att hon använder sin Ipad. Och att läsa är ju aldrig fel. Hon suger i sig all kunskap hon kan få just nu så att dels få läsa engelska böcker men också böcker som lär ut något tycker både hon och jag är toppen.

Nu när jullovet drar igång för Ida kommer familjen att packa med Ipaden för att kunna använda Pickatale när tillfälle ges.

– Pickatale finns alltid tillgängligt med böcker när hon vill läsa. Hon kan läsa i bilen när vi reser. Nu behöver vi inte packa ner en massa böcker som väger mycket. På lovet kommer det finnas tid för lugn och ro och då lässtunder. Vi kommer vara borta över julen så då är det toppen att kunna ta med Ipaden och Pickatale.

Klicka här för att testa appen Pickatale helt utan kostnad. Registrera dig och få två veckor gratis!

Nästa artikel