Härifrån kommer druvorna till GW:s vita

En mat- och dryckesskatt en kortare bilresa från Portugals huvudstad Lissabon.
Från regionen Tejo kommer druvorna Fernão Pires, Arinto och Trincadeira das Pratas – som är basen i Leif GW Perssons nya vin.

(25+)

Annons: Här hittar du beställningssidan för GW:s vita på Systembolagets hemsida

Tejo-regionen ligger i hjärtat av Portugal, ungefär en timmes bilresa från huvudstaden Lissabon. I Tejo, som domineras av floden med samma namn, ryms alltifrån romerska ruiner till kloster och bergstoppar.

Men Tejo är också populärt för sitt vin och sin mat. Omkring de pittoreska byarna i regionen finns mängder av vingårdar, korkekar och olivlundar. Här blandas stora vinproducenter med familjeägda, mindre företag. Gemensamt för de olika producenterna är att hantverket är i absolut störst fokus: området, beläget mitt i Portugals hjärta, producerar mer än 10 procent av landets totala vinproduktion och odlar mängder av lokala druvor.

Druvorna som används i GW:s vita kommer från Tejo-regionen. Det vita vinet är en uppföljare till GW:s röda som kommer från samma vingård. Det citrongulfärgade vinet är gjort på druvorna Fernão Pires, Arinto och Trincadeira das Pratas.

”Det är ett smakrikt vin som passar till de flesta tillfällen då det ska drickas vitt”, säger Leif GW Persson i en kommentar.

Annons: Här hittar du beställningssidan för GW:s vita på Systembolagets hemsida

GW:s vita:
Alk.halt: 12%
Importör: Tegnér Spirits & Wine
Årgång: 2017
Producent: Scanivinus
Ursprungsbeteckning: Portugal, Tejo
Druvsammansättning (Ange del i %): 60% Fernão Pires, 30% Arinto, 10% Trincadeira das Pratas
Sockerhalt: < 4 g/l
Nästa artikel