Optikerns guide i höst: ”Det är viktigt att uppdatera glasögonen”

Många blir varse om att synen försämrats nu när det är höst och mörkt.
Men det finns hjälpmedel som inte behöver kosta skjortan.
Just nu erbjuder Nividas Eyewear 20% rabatt på alla progressiva glasögon.

Med hösten och vintern i antågande kommer även mörkret. Nu under den mörka perioden på året upptäcker många att de har svårigheter att se.

Johan von Unge, legitimerad optiker på Nividas Eyewear berättar att bristen på ljus gör att man ofta upptäcker att synen har försämrats.

– Ljus är helt grundläggande för att man kan se över huvud taget. När det är mörkt ute blir synfel, stora som små, dubbelt så stora brukar man säga, förklarar Johan von Unge.

När man kommer upp i åren upplever många dessutom att bilkörning vid mörker är ett problem. Detta eftersom man blir bländkänsligare.

– Bilkörning vid mörker är en extrem situation för synen då det bländande ljuset från mötande trafik varvas med mörkret, säger han.

Johan von Unge berättar att det finns smarta knep att tillgå för att både se bättre i vardagen och vid bilkörning i mörker.

– Det är viktigt att uppdatera glasögonen och en förutsättning är att man ser sitt bästa, med andra ord att glasögonen korrigerar synfelet fullt ut. Dessutom kan man skräddarsy sina glasögon ytterligare för bilkörning. Där kan man beställa glas med en lätt ljust gul/brun toning.

20% rabatt och fast pris

I höst bjuder Nividas Eyewear på ett klockrent erbjudande på alla deras progressiva glasögon.

I vanliga fall har de halva priset mot konkurrenterna. Men under en tidsbegränsad period erbjuder de ytterligare 20% rabatt. Dessutom är det alltid fast pris.

Det innebär att man nu betalar:

  • 2 799 kr (Ordinarie pris: 3 499 kr för bas)
  • 3 599 kr (Ordinarie pris:  4 499 kronor för premium)

– För att ta del av erbjudandet  kan du boka en tid för en synundersökning hos oss på Nividas Eyewear.  Våra progressiva glasögon går enbart att köpa i butik då pupillhöjd måste prickas ut på glasögonbågen manuellt, säger han.

NYA DEALEN: Få 20 % rabatt på kompletta progressiva glasögon. Klicka här för att ta del av erbjudandet >>

Nästa artikel