Optikern guidar: Så hittar du de perfekta progressiva glasögonen

Glasögonmärket Nividas Eyewear har revolutionerat branschen.
Allt fler kunder har upptäckt ett svenskt märke med hög modegrad – men till överraskande lågt pris.
Men att hitta rätt bland val av glas och bågar kan vara en djungel.
Optikerna Johan von Unge och Sandra Ingmarsson, på Nividas Eyewear, guidar dig.
– Det viktigaste är att du hittar en modell som du känner dig snygg i och att den sitter skönt, säger Johan.

JUST NU:  Nividas Eyewear erbjuder kostnadsfri synundersökning vid köp av progressiva glasögon. Boka tid HÄR – ange rabattkoden ”GLASÖGONGUIDEN” i butik.

Glasögonen har gått från att bara vara ett hjälpmedel till att idag vara en given modeaccessoar. I takt med att intresset för designade glasögon har stigit så har även antalet optikerkedjor och märken ökat. Ett av de senaste tillskotten är det svenska märket Nividas Eyewear, grundat 2014. De senaste fem åren har de imponerat svenskarna med en designprofil och kvalitet som lätt kan jämföras med aktade modehus. Skillnaden är bara att Nividas Eyewear ibland är flera tusenlappar billigare än sina konkurrenter – särskilt vad gäller progressiva glasögon.

– Vi designar bågarna själva och har inga mellanhänder i produktionen, det gör att vi kan ha väldigt bra priser. Glasögon i allmänhet och progressiva glasögon i synnerhet är ganska dyrt hos många av våra konkurrenter. Optikmarknaden är en bransch som länge har levt gott på att det inte finns så mycket konkurrens från nya aktörer, men det vill vi vara med och ändra på, säger Johan von Unge, optiker på Nividas Eyewear.

”Lättare att få en överblick”

Men hur ska man tänka när man väljer ut sina glasögon? Nividas Eyewear har redan hjälpt tusentals svenskar att hitta rätt och vet vad som är viktigt. De erbjuder just nu kostnadsfri synundersökning i deras butiker i Stockholm, Göteborg och Malmö för kunder som köper progressiva glasögon. Undersökningen genomförs av en legitimerad optiker och tar upp till 30 minuter.

– Till skillnad från många andra optiker har vi inte tusentals modeller utan en något mindre och genomarbetad kollektion. Det gör det lättare att få en överblick och hitta en eller flera modeller som du trivs med, säger Johan.

För att få glasögon som man trivs med så har Johan och Sandra på Nividas Eyewear några enkla tips som de gärna delar med sig av.

– Det viktigaste vid utprovning av olika bågar är att de sitter skönt på ansiktet så att du kommer kunna använda dom under hela dagen utan att vilja ta av dom, säger Johan.

– En viktig punkt för progressiva glasögon är passformen och vi hjälper till att justera så att glasögonen sitter bra bakom öronen.  Så att de inte sitter snett på ansiktet eller hamnar för högt/lågt samt att glaset hamnar rätt i förhållande till ögonen, fortsätter Sandra.

Varför tycker ni att man ska satsa på att ett par progressiva glasögon?

– Progressiva glasögon bygger på en fantastisk teknik där man ser bra på långt håll i övre delen av glaset och bra på nära håll i nedre delen av glaset. När man väl har vant sig så är progressiva glasögon en otroligt bra produkt och kunder brukar tycka att det är väldigt skönt att hela tiden slippa byta mellan avstånds- och läsglasögon, säger Sandra.

Klicka HÄR för att boka din synundersökning – just nu gratis synundersökning vid köp av progressiva glasögon. Uppge rabattkod ”GLASÖGONGUIDEN” i butik.

Nästa artikel