Nividas Eyewear: ”Så kan vi erbjuda överlägset bäst pris på glasögon”

Glasögonmärket Nividas Eyewear startades för att ge svenskarna möjligheten att köpa snygga glasögon, av hög kvalité – utan att det ska kosta skjortan. Nu utmanar de konkurrenterna både vad gäller pris och kundupplevelse. – Hemligheten är att vi inte har några mellanhänder, säger grundaren Axel Jacobsson.

Nividas Eyewear är det svenska glasögonmärket som tagit svenskarna med storm de senaste åren. Företaget grundades i Stockholm 2014 av Axel Jacobsson och två av hans vänner då de insåg att det är på tok för dyrt att köpa ett par stilrena glasögon med bra kvalité.

– När vi började undersöka branschen insåg vi att vi måste kunna skapa ett bättre alternativ till de stora tråkiga optikerkedjorna, berättar grundaren Axel.

”Vi kan ha väldigt mycket bättre priser”

Nu, några år senare, har de etablerat sig på marknaden och blivit ett givet val för många när man ska köpa glasögon. Det som gör att Nividas Eyewear sticker ut är att de erbjuder snygga glasögon till bra pris utan att för den delen tumma på kvalitén.

– Vi designar själva, har direktkontakt med egna fabriker, och säljer direkt till slutkund via några få egna butiker samt online, och det sammantaget gör att vi kan ha väldigt mycket bättre priser än andra, berättar han.

Inte nog med det. För Nividas Eyewear är kundupplevelsen minst lika viktig som priset och designen. De märks i alla deras led; i butikerna, kundtjänsten och leverans.

– Att köpa glasögon ska vara lika kul som att shoppa nya kläder, inte kännas som ett läkarbesök – och vi vänder oss till en trendmedveten målgrupp som inte vill bli lurad med jättehöga priser utan betala rimliga summor för riktigt bra kvalitet.

I höst firar Nividas Eyewear fem år som uppstickare inom optikbranschen och det gör man med ett supererbjudande: 20 % rabatt på kompletta progressiva glasögon.

Det innebär att man nu betalar:

  • 2 799 kr (Ordinarie pris: 3 499 kronor för bas)
  • 3 599 kr (Ordinarie pris:  4 499 kronor för premium)

Tidsbegränsat erbjudande: Få 20% rabatt på kompletta progressiva glasögon. Klicka här för att ta del av erbjudandet >>

Nästa artikel