Experten: Här är vårens hetaste glasögon

Ska du köpa nya glasögon men funderar på vilka bågar du ska välja?
Glasögondesigern Frida Söderqvist på Nividas Eyewear guidar dig i våren och sommarens trender.
– Våga ta ut svängarna och testa något nytt istället för den klassiska färgskalan, säger hon.

JUST NU:  Nividas Eyewear erbjuder kostnadsfri synundersökning vid köp av progressiva glasögon. Boka tid HÄR – ange rabattkoden ”GLASÖGONGUIDEN” i butik.

Är du en av dem som fastnar vid hyllan hos optikern och inte alls vet vilka bågar du ska välja? Vårens trender kan kanske komma med inspiration?

Experten och glasögondesignern Frida Söderqvist på det svenska glasögonmärket Nividas Eyewear har stenkoll på vad som gäller under 2019.  Just när det gäller bågarna ser Frida att de runda formerna fortsätter att vara populära – men nu med en liten twist.

– Vi ser ett sug efter intressanta runda former med lite udda detaljer. Arctic är en sådan klassiskt pantorund modell men med en kantigare design upptill, säger hon.

– De runda modellerna har börjat kännas för snälla för en del som väljer att bryta av det runda med en kraftig kantig form som på Oslo och Oslo Large. Statement frames med retrokänsla, fortsätter hon.

I valet av bågar menar Frida att man inte ska vara rädd för att satsa på färg. Har du redan ett par bågar i svart eller brunt är det perfekt att komplettera med ett par glasögon i en starkare kulör. På så sätt kan du variera din glasögon efter outfit och humör.

– Våga ta ut svängarna och testa något nytt istället för den klassiska färgskalan. Vi gillar starkt blå och heta röda toner i vår, men även ljusare färger som champagne och rosa känns rätt. Fräscha pasteller är också perfekta att variera med ett mörkare par.

När det gäller materialval tipsar Frida om antingen metall eller acetatplast – som båda är helt rätt i vår.

– Gärna större, luftiga metallformer som vår Beijing. Eller miljövänlig acetatplast som i vår Waters-kollektion. Där har vi fyra klassiskt snygga modeller tillverkade av biologiskt nedbrytbar acetat från Italien.

Finns det några spännande detaljer som man inte får missa? 

– Våra mönstrade och flerfärgade bågar är något vi stoltserar med. De är originella och passar dig som vill ligga i framkant, säger hon.

För dem som har svårt att bestämma sig så kan man alltid få experthjälp av Nividas Eyewear kunniga personal i butikerna i Göteborg, Malmö och Stockholm. Nividas Eyewear erbjuder dessutom kostnadsfri synundersökning för alla som köper progressiva glasögon.

– Vi har inte hundratals modeller i snarlika former som hos den traditionella optikern. Vår kollektion är noggrant utvald och innehåller bara våra favoriter och det gör att vi verkligen kan varenda form, storlek och färgkombination utan och innan. Vi har även 30 dagars ångerrätt om en modell trots allt skulle kännas helt fel,  säger hon.

Klicka HÄR för att boka din synundersökning – just nu gratis synundersökning vid köp av progressiva glasögon. Uppge rabattkod ”GLASÖGONGUIDEN” i butik.

Nästa artikel