Titta in i ditt kylskåp – medan du är i matbutiken

Nya smarta lösningar flyttar in i de svenska hemmen. Ett kylskåp med inbyggd kamera från Siemens är en av dem.
Tillsammans med innovativa appen Home Connect går det att se vad som finns i kylen, direkt från mobilen.

De flesta människor har varit med om det – man handlar saker i matbutiken för att man är osäker om dessa finns hemma eller inte. Väl hemma visar det sig att varorna redan finns, och man har lagt pengar på något man inte alls behövde.
Advertisement
Men med kylskåp från Siemens, med stöd för Home Connect, är det scenariot ett minne blott.

Inbyggda kameror

Siemens kylskåp med inbyggda kameror kopplar man enkelt upp mot sitt hemmanätverk – och de kan därefter styras via appen Home Connect i alla mobila enheter. Efter det har man alltid tillgång till kylskåpets kameror, oavsett var man är.

Men de smidiga funktionerna med Siemens smarta kylskåp tar inte slut där. Genom igenkänning kan kylskåpet ge rekommendationer på var man bör placera sina matvaror. Har man exempelvis lagt en frukt i den övre delen så kommer kylskåpet, via Home Connect, att rekommendera ett platsbyte – och föreslå att frukten istället läggs längst ned i fruktlådan. Allt för att varorna ska hålla sig så färska som möjligt, så länge som möjligt.

Med ett kylskåp som är uppkopplat till Home Connect behöver man alltså aldrig mer oroa sig för vad man har hemma – och varorna i kylen kommer att hålla sig fräscha längre. Man kan även få pushnotiser direkt i mobilen om kylskåpsdörren har lämnats på glänt, eller om temperaturen behöver justeras – något som enkelt går att göra direkt i appen.

Den svenska slalomstjärnan Mattias Hargin har testat kylskåpet och är imponerad. Se klippet med honom här: https://www.youtube.com/watch?time_continue=12&v=C0U6tzVgX30

Läs mer om Siemens och Home Connect här.

Nästa artikel