Lista: Här är smarta funktionerna som gör ditt hem trådlöst

Produkter från Siemens och Home Connect gör så att vardagen aldrig blir sig lik igen.
Med hjälp av innovativa lösningar från olika partners kan man nu styra sitt hem – precis som man själv önskar.
Här är smarta och minst sagt häftiga lösningar som kan göra din vardag enklare.

Siemens och Home Connect har hittat en perfect match i partner-integrationen med tjänsten IFTTT (If Then This That). Med deras smarta funktioner kan man nu styra sitt hem i princip hur man vill. Funktionerna är många och möjligheterna oändliga.
Advertisement
Här är en lista på de smarta funktioner du, bland annat tack vare partnern IFTTT, kan använda för att anpassa ditt hem direkt i Home Connect-appen – som kommer att revolutionera din vardag.

Se vad du har i kylskåpet – medan du är i affären

Glöm inköpslistor, onödig inhandling och tidsödande planering. Med Siemens uppkopplade kylskåp med inbyggda kameror kan man se vad man har i sitt kylskåp – oavsett var man är. Detta kan man göra direkt i Home Connect-appen, utan tjänsten IFTTT.

Så här kan det se ut i telefonen när man tittar in i kylskåpet. Foto: Siemens.

Starta espressomaskinen – oavsett var du är

Med Siemens Home Connect-appen kan man med sin smartphone eller surfplatta skicka vilket typ av kaffe man vill ha direkt till sin wifi-anslutna helautomatiska espressomaskin. Man kan dessutom forma sitt eget kaffe, efter sin egen smak. I kaffemaskinen finns såklart en hel meny med förinställda alternativ, med allt från en ristretto till macchiato och cortado.

Se till att tvättmaskinen är klar när du kommer hem

Från mobiltelefonen kan man starta, stänga av och hantera program på sin tvättmaskin. Kanske vill man slå igång den så att den är klar lämpligt till att man kommer hem? Eller så kanske man vill att den ska starta när telefonens GPS noterar att man är på väg hem? Ja, möjligheterna är otroligt många.

Mode-designern Borre Akkersdijk testar sin uppkopplade tvättmaskin från Siemens. Foto: Siemens.

Välj vad som ska hända när maten är klar

Här finns ett knep för att slippa ropa på barnen att det är mat. Man kan faktiskt, via den smidiga Home Connect-appen, automatisera det mesta i sitt hem. Kanske ska en viss typ av musik börja spela i samband med att maten är klar? Eller så kanske man vill göra barnen medvetna om att det snart är dags för middag – och släcka belysningen i deras rum när ugnen bakat klart den härliga kycklingen.

Prata med dina vitvaror

En annan partner till Siemens och Home Connect är Amazon Alexa. Det är en cylinderformad ”levande” högtalare, som man kan prata med – och styra sina uppkopplade vitvaror.

Alexa, sätt igång ugnen på 200 grader

Ett sådant uttryck skulle innebära att Alexa svarar dig med: ”Slår på ugnen, 200 grader”.

Det här är bara några av de smarta funktionerna man kan göra med Siemens och Home Connect. Möjligheterna tar nästan aldrig slut – och man kan anpassa sitt hem som man själv önskar för att förenkla vardagen. Läs mer om vad man kan göra via den blå länken nedan.

Läs mer om Siemens och Home Connect här.

Nästa artikel