Mattias Hargin om de nya produkterna: ”Det är häftigt”

Svenska slalomstjärnan Mattias Hargins hem, beläget i de Schweiziska alperna, har tagit klivet in i framtiden.
Med vitvaror från Siemens och Home Connect har han tillgång till mängder av smarta funktioner som kommer att förenkla hans resande livsstil.
– Det här är riktigt häftigt, säger landslagsstjärnan.

Inte nog med att bo och leva i de underbart vackra alperna i Schweiz, Mattias Hargin har både ett hem och en livsstil utöver det vanliga.
Advertisement
Som stjärna i det svenska landslaget utgör träning större delen av vardagen, men med säsongen kommer också tävlingar arrangerade i världens alla hörn. För Mattias Hargin innebär det mycket resande.

Men trots många dagar på resande fot har slalomåkaren full koll på vad som pågår i hemmet. När han sedan en tid tillbaka gjorde om sitt kök var Siemens på plats. Nu består kökets alla vitvaror av Siemens produkter – med trådlösa funktioner via Home Connect. Det betyder att Mattias kan styra köket från sin mobil, vilket underlättar för honom i vardagen. Mattias instruerar:
– Här kan man se vad man har i sitt kylskåp, det är häftigt. Vi har ägg, sallad och vatten.

Mattias Hargin gör ett av dagens träningspass. Foto: Siemens.

Med Siemens Home Connect-anslutna kylskåp kan han enkelt få en överblick på allt som finns i kylskåpet. Med inbyggda kameror kan Mattias genom sin mobil se vilka råvaror som finns hemma, direkt från affären – eller från skidbacken.

Kan hantera flera produkter

Men det tar inte slut där. Med Home Connect-appen kan han också starta kaffemaskinen med vilken typ av kaffe han är sugen på. När Mattias för första gången testar sin nya kaffemaskin konstaterar han att smaken kan förbättras:
– Det skulle kunna få vara lite starkare.

Där och då får han instruktioner om hur han kan forma sitt eget kaffe efter önskad smak. En kaffedröm för landslagsstjärnan, med andra ord.

Med Home Connect-appen kan Mattias Hargin alltid känna sig trygg. Via sin telefon ser han om någon produkt fortfarande är igång och kan enkelt stänga av den om han önskar. Om han däremot vill att diskmaskinen ska vara klar när han kommer hem startar han enkelt maskinen med sin mobiltelefon.

Med Siemens och Home Connect-anslutna vitvaror är möjligheterna i princip omöjliga. Läs mer om vilka produkter som finns och hur de fungerar via den blå länken nedan.

Läs mer om Siemens och Home Connect här.

Nästa artikel